Neapol w domu – przepis na pizzę idealną


Neapol w domu – przepis na pizzę idealną
2019-08-08
Powodów, by kochać pizzę jest tak wiele, jak wielu ma ona smakoszy. Jednak o ocenie pizzy świadczy sposób przygotowania jej spodu. Mąka na pizzę z z Młyna Jaczkowice sprosta wszelkim wymaganiom i pomoże w stworzeniu nawet najbardziej oryginalnego dania.

Wspaniały smak, prostota przygotowania i radosne skojarzenia sprawiły, że pizza przeniosła się do popkultury i nie zamierza jej opuścić. To potrawa uniwersalna i choć gusta mamy różne, każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Pizza oryginalnie kojarzona jest ze słonecznymi Włochami, jednak historycy wskazują pierwsze ślady jedzenia cienkich placków z dodatkami już w starożytnych Atenach.  Oznacza to, że nieważne, gdzie jesteś – pizza zawsze będzie dobrym wyborem. Warto pamiętać, że jej sekretem nie są wymyślne dodatki, a idealnie wyrobione i upieczone ciasto. O jego sukcesie świadczy dobór odpowiedniej mąki. W Młynie Jaczkowice dostępna jest mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia”, dzięki której stworzymy spód idealny.

Sposób na pizzę

 Pizza podbiła serca ludzi na całym świecie, a dzielenie pachnącego ciasta z dodatkami na cztery lub osiem trójkątów to idealny sposób na wygodne jedzenie nie tylko w pojedynkę. Nic więc dziwnego, że pizza jest jednym z najczęściej pojawiających się dań na spotkaniach towarzyskich. Chcąc przygotować pizzę samodzielnie dla swoich bliskich pamiętajmy, że odpowiednie przygotowanie ciasta z użyciem wysokiej jakości składników to podstawa sukcesu.

Z pomocą przychodzi Młyn Jaczkowice. Linia „Domowa Piekarnia” to rozwiązanie dla amatorów kuchni, którzy cenią sobie głębię smaku. Mąkę na pizzę charakteryzuje wysoki stopień rozdrobnienia przez co ciasto zyskuje lekkości, a takie wypieki są zdecydowanie bardziej delikatne.   Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice ma biały, jednolity kolor, bez dodatkowych smug. Pachnie zmielonym zbożem, nie wyczuwamy w niej żadnych obcych aromatów, dzięki czemu możemy się w pełni cieszyć głębią smaku przygotowywanych potraw.

Jak zatem przygotować pizzę idealną? Smak ciasta zależny będzie od tego, na ile czasu odłożymy je przed pieczeniem. Wersja dla głodnych i niecierpliwych zakłada, żeby odłożyć ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30-40 minut. Jeśli jednak mamy więcej czasu, ciasto warto wstawić do lodówki na więcej niż 2 godziny. W ten sposób ciasto zostanie poddane procesowi długiej fermentacji – stanie się delikatne i nabierze bardziej intensywnego smaku. Następnie, pizzę – w zależności od wyboru dodatków – należy piec około 10-15 min.

Zboża Dolnego Śląska

Młyn Jaczkowice położony jest w dolinie Odry w otoczeniu żyznych ziem Dolnego Śląska i Opolszczyzny. Urodzajne gleby, łagodne zimy i ciepłe lata powodują, że to tutaj dojrzewają najlepsze odmiany pszenicy, z których tworzy się najlepsze jakościowo mąki. Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice to niezawodny składnik w kuchni, w której pizza stanowi popisowe danie. Pizza przygotowana z pomocą linii „Domowa Piekarnia” zachwyci gości i na długo zapadnie w ich pamięci.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

GutPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl