Nie cykaj się cykorii – z najnowszej „Kuchni” dowiesz się, z czym to się je


2017-02-22
Niedoceniane warzywo, które powinno częściej gościć na naszych stołach. Ze względu na zawarte w niej składniki odżywcze i witaminy, jest doskonałym uzupełnieniem zimowego menu. W dodatku, dobrze przechowywana w ciemnym i chłodnym miejscu, wcale nie musi być gorzka.

Cykoria to bogate źródło witamin A, B i C, kwasu foliowego, potasu, magnezu, cynku i żelaza. Spożywając ją regularnie, zauważysz poprawę kondycji skóry, odporności i przemiany materii. Diabetycy cenią ją ze względu na niski indeks glikemiczny, a osoby na diecie odchudzającej – za niską kaloryczność.

To również świetny dodatek do sałatek i surówek. Możesz cykorię jeść na surowo, upiec albo dodać do zupy. Świetnie komponuje się z orzechami, serami albo po prostu z sosem winegret.

Więcej informacji na temat cykorii oraz przepisy na przekąski i potrawy z jej wykorzystaniem, znajdziesz w najnowszym, marcowym wydaniu miesięcznika Kuchnia. W numerze również:

·         Wszystko, co chcesz wiedzieć o oleju kokosowym

·         Jakie jest ulubione wino Polaków i z czym komponuje się najlepiej?

·         Najlepsze europejskie destynacje dla miłośników podróży kulinarnych

·         Zeszyt z przepisami na dania z kiszonek

·         Konkurs dla smakoszy Gotuj z Kuchnią

Marcowe wydanie dostępne jest również z dodatkiem: praktycznym zeszytem z przepisami Moje wypieki za 14,99zł.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Neuron PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl