Nowe jesienne menu w restauracji Amber Room
Jesień w pełni. Wraz z porami roku zmienia się także menu w restauracji Amber Room, która korzysta z produktów sezonowych, proponując swoim gościom nowe kompozycje smakowe.
Pora zmian
Jesień trudno zakwalifikować do ulubionych pór roku. Przywołuje wspomnienia ostatnich ciepłych dni lata i przypomina o zbliżającej się zimie. Zaczynamy wymieniać garderobę, a parasolka staje się nieodłącznym gadżetem. W zapomnienie odchodzą także typowo letnie dania. Wraz z przyjściem jesieni w restauracji poszukujemy nie tylko wyśmienitego jedzenia, ale także ciepłej atmosfery, która poprawi humor i pozwoli cieszyć się tą nieprzewidywalną porą roku. Wszystko to można znaleźć w restauracji Amber Room. Pałac Sobańskich, w którym znajduje się lokal, doskonale sprawdzi się jako miejsce biznesowego lunchu i prywatnego spotkania. Piękna architektura tego miejsca oraz otoczenie drzew sprawiają, że nawet w jesiennej aurze Pałac wygląda naprawdę imponująco wśród warszawskiego krajobrazu. To jedno z niewielu takich miejsc, gdzie można zapomnieć o codziennym zgiełku i w pełni oddać się kulinarnym przyjemnościom przygotowanym przez zespół Roberta Skubisza – szefa kuchni restauracji Amber Room.
Jesienne menu
Najwyższa jakość i kreatywność kulinarna obecna jest w Amber Room przez cały rok. Jednak, aby w pełni zadowolić gości restauracji i spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów, szef kuchni, Robert Skubisz, dba o to, żeby z każdym kolejnym sezonem zaproponować nowe kompozycje smakowe. Hołdując tej zasadzie przygotował jesienne menu a la carte, które stanowi połączenie tradycyjnej kuchni polskiej ze światowymi kulinarnymi trendami. Co znalazło się w menu? Wśród przystawek goście restauracji mogą spróbować tatara z tuńczyka z purée z awokado
i marynowaną rzodkiewką. Dla ceniących sobie ekologiczne warzywa czeka sałata jesienna z ziołami i kozim serem. Na rozgrzanie idealny będzie barszcz grzybowy z łazankami lub rosół drobiowo-wołowy z uszkami. Miłośnicy ryb na pewno skuszą się na filet z łososia, który podawany jest
z pieczonymi burakami, warzywami confit oraz kopytkami bazyliowymi lub smażoną solę Dover z sezonowymi warzywami. Wśród dań mięsnych znaleźć można m.in. pierś z kaczki z smażoną Foie Gras, czerwona kapustą i sosem żurawinowym. Wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie dnia bez czegoś słodkiego z pewnością zachwyci ciastko migdałowe, mrożone owoce leśne z białą czekoladą lub karmelizowana tarta cytrynowa podana z lodami Earl Grey.
Nowe jesienne menu Amber Room to dowód, że restauracja poszukuje wciąż nowych inspiracji, których wyniki znaleźć można w każdym daniu. Dbałość o najwyższą jakość i otwartość na kulinarne eksperymenty to wartości, które wyróżniają Amber Room na tle innych warszawskich restauracji.
DOSSIER:
Restauracja Amber Room, mieszcząca się w Pałacu Sobańskich – siedzibie Klubu Polskiej Rady Biznesu – to miejsce, które przyciąga wielbicieli kulinarnej kreatywności. Lokal jest laureatem wielu prestiżowych nagród. Restauracja debiutowała w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin, w którym została wyróżniona symbolem czterech sztućców.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel.(022) 251 20 47,e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|