Nowość od SuperFish: Hummus z białej fasoli
W kuchni bliskiego wschodu hummus czyli pasta z roślin strączkowych jest potrawą kultową, która w ostatnich latach także w Polsce stała się jedną z najmodniejszych i najbardziej popularnych przekąsek.
SuperFish wprowadza na rynek nowość: hummus z białej fasoli w trzech odsłonach smakowych: z makrelą, pstrągiem lub z tuńczykiem. Warto spróbować, gdyż wartość kaloryczna białej fasoli jest zdecydowanie niższa niż ciecierzycy, a połączenie z rybą tworzy niezapomniane kompozycje smakowe!
Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich, którzy tej wiosny troszczą się o swoją formę i sylwetkę, a szczególnie dla wielbicieli wszelkiego rodzaju past, sosów i serków kanapkowych. Marka SuperFish właśnie wprowadziła do swojej oferty nowy produkt bogaty w białko – kremowy hummus z białej fasoli
z dodatkiem ryb gotowanych na parze. Dzięki zastosowaniu białej fasoli jest też mniej kaloryczny niż tradycyjny hummus. Podobnie jak pozostałe produkty tej marki, wśród składników hummusu nie znajdziemy substancji konserwujących, zagęszczających i sztucznych barwników. Hummusu Superfish warto spróbować także ze względu na jego składniki odżywcze. Fasola jest trzecim po soi i grochu źródłem białka, ma go więcej niż mięso. Jest również bogatym źródłem witamin z grupy B, a szczególnie witaminy B1, czyli tiaminy, która działa przeciwdepresyjnie, poprawia pamięć i zdolność logicznego myślenia. Doskonale wpływa na układ odpornościowy i nerwowy. Do wartości odżywczych ryb chyba też nikogo nie trzeba przekonywać. Makrela zawiera bardzo duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 wspomagających pracę mózgu, obniżających cholesterol i działających przeciwbólowo. Pstrąg polecany jest osobom z chorobami serca, zawiera też witaminy z grupy B, potas, fosfor, selen, magnez, wapń. Tuńczyk natomiast jest dobrym źródłem witaminy D, wpływającej dobroczynnie na stan naszych kości, odporność i ogólne samopoczucie.
Nowe hummusy SuperFish polecamy z tradycyjnym chlebem pita albo jako dip ze świeżymi warzywami np. z marchewką, selerem naciowym czy papryką. Jeśli chcecie urozmaicić niedzielne śniadanie, proponujemy wykorzystać hummus jako alternatywę dla masła i serka kanapkowego i posmarować nim świeże pieczywo. Pysznych zastosowań hummusu jest naprawdę wiele. Bez względu na to, które wybierzecie, z pewnością będzie to pyszne i zdrowe urozmaicenie Waszego menu. Smacznego!
Hummus z dodatkiem: makreli gotowanej na parze, pstrąga gotowanego na parze, tuńczyka - cena: ok. 2,99 zł/ 90g.
Nadesłał:
Paulina Rucińska
|