Pierwsza restauracja KFC w Nowym Sączu!


Pierwsza restauracja KFC w Nowym Sączu!
2011-04-18
W czwartek - 14 kwietnia - otwarta została pierwsza restauracja sieci KFC w Nowym Sączu. To doskonała wiadomość dla wszystkich wielbicieli unikalnego smaku kurczaków przyrządzanych według sekretnej receptury Colonela Sandersa.

Nowy lokal mieści się w Centrum Handlowym Gołąbkowice, które tego samego dnia zainaugurowało swoją działalność.

Nowa restauracja KFC znajduje się na dwóch piętrach nowoczesnego centrum handlowego. Łączna powierzchnia wynosi ok. 240 m2. Na zewnątrz galerii znajduje się specjalnie wydzielony ogródek dla klientów restauracji. Dodatkowo, z myślą o zmotoryzowanych uruchomiony został czynny całą dobę punkt Drive Thru.

Lokalizacja pierwszej restauracji KFC w Nowym Sączu została starannie wybrana. Centrum handlowo-rozrywkowe Gołąbkowice leży w dogodnej lokalizacji i zapewnia mieszkańcom miasta oraz jego okolic szeroką gamę usług i produktów renomowanych marek. Duże znaczenie ma także dogodny dojazd obwodnicą Nowego Sącza.

Już pierwszy dzień pokazał, jak dobrą decyzją było pojawienie się restauracji KFC w Nowym Sączu. Wiele osób, odwiedzających i spędzających wolny czas w CH Gołąbkowice, chętnie zatrzymywało się w restauracji, aby odpocząć i w przyjaznej atmosferze spróbować dań z bogatej oferty sieci KFC. Choć planowo galeria miała być czynna do godziny 21, to w restauracji KFC jeszcze po 22, ze względu na dużą liczbę Gości, obsługa pracowała na najwyższych obrotach.

Restauracje KFC to miejsca, w których bez problemów odnajdują się osoby żyjące aktywnie, chętnie i często jadające poza domem, w gronie przyjaciół i najbliższych. Sieć restauracji KFC z myślą o  klientach stale poszerza swoją ofertę. Z początkiem kwietnia we wszystkich restauracjach KFC pojawiły się orzeźwiające Krushery w nowej, wiosennej odsłonie smakowej – Caffe Latte. W ofercie nadal dostępne są klasyczne już pozycje, jak kubełki czy Big Boxy. Pełna oferta restauracji KFC dostępna jest na stronie www.kfc.pl.

Smak panierowanych kurczaków z KFC uważany jest za niepowtarzalny już od ponad 70 lat. Unikalna receptura legendarnej panierki Original recipe - stworzonej przez Colonela Sandersa w 1940 roku mieszanki 11 ziół i przypraw - pozostaje do dziś niezmieniona. Niezmiennie też kurczaki podawane w KFC są zawsze świeże, niemrożone, ręcznie panierowane przez kucharza tuż przed podaniem. Starannie wyselekcjonowani, najlepsi w swojej branży producenci dostarczają kurczaki do każdej restauracji KFC kilka razy w tygodniu.

KFC - to najpopularniejsza, światowa sieć restauracji serwująca dania z kurczaka, światowy pionier restauracji szybkiej obsługi. Od ponad 70 lat, od czasu otwarcia w 1937 r. pierwszej restauracji KFC w Stanach Zjednoczonych, smak kurczaków KFC pozostaje niepowtarzalny dzięki unikalnej, oryginalnej recepturze Colonela Sandersa. Dania w restauracjach KFC przygotowywane są zawsze ze 100% świeżego, całego mięsa kurczaka. To restauracje dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość produktu i serwisu – w dobrej cenie. Codziennie około 12 milionów klientów obsługiwanych jest w blisko 16 000 restauracji sieci w ponad 90 krajach na całym świecie. W Polsce marka KFC należy do holdingu AmRest, który zarządza obecnie siecią ponad 120 restauracji KFC. Więcej informacji na stronie: http://www.kfc.pl, http://www.facebook.com/kfcpolska.

AmRest Holdings SE (AmRest) jest największą niezależną firmą prowadzącą sieci restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. Od 1993 roku Spółka rozwija portfolio wyśmienitych marek, liderów w swoich kategoriach, takich jak KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks oraz Applebee's (Stany Zjednoczone) w oparciu o franczyzę i współpracę typu joint venture. Obecnie AmRest zarządza ponad 450 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants).


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Witold Strzelecki

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl