Pierwsza restauracja KFC w Przemyślu już otwarta


2011-05-30
26 maja, w czwartek, otwarta została pierwsza w Przemyślu restauracja KFC, należąca do światowego lidera sieci serwujących dania z kurczaka -panierowanego według słynnej, sekretnej receptury Colonela Sandersa. Już pierwszego dnia restaurację odwiedziło ponad 2000 gości!

Nowa restauracja ma doskonałą lokalizację –w otwartej w ubiegłym roku Galerii Sanowa (ul. W. Brudzewskiego 1) - jedynym tego typu centrum handlowym w Przemyślu. Położona w specjalnie wydzielonej strefie gastronomicznej, w otoczeniu sklepów oraz butików wielu renomowanych i uznanych marek, z pewnością przyciągać będzie licznych gości, oferując urozmaicone menu i możliwość komfortowego wypoczynku. To już druga restauracja KFC otwarta w ostatnim czasie w województwie podkarpackim. Kilka miesięcy temu rozpoczęła swoją działalność restauracja w Rzeszowie.

Największą popularnością wśród pierwszych gości restauracji  cieszyły się pikantne skrzydełka Hot Wings oraz kanapki Zinger. Goście chętnie kupowali także orzeźwiające Krushery szczególnie o smaku Caffe Latte. Pracownicy KFC częstowali odwiedzających Galerię daniami z oferty, rozdawali zaproszenia oraz kupony. Dodatkowo, osoby, które pobrały ze strony internetowej Galerii specjalny kupon, były upoważnione do odebrania darmowego Krushera przy każdym zamówionym kubełku.

 

Sieć restauracji KFC stale poszerza swoją ofertę – w menu nowej restauracji, oprócz klasycznych pozycji, takich jak popularne kubełki, znaleźć można wiele nowości, w tym cieszącą się wielkim powodzeniem kanapkę Mega Pocket czy Big Boxy – teraz w powiększonej wersji oraz w nowym wariancie – Zinger Box.

Smak panierowanych kurczaków z KFC uważany jest za niepowtarzalny od ponad 70 lat. Unikalna receptura legendarnej panierki Original recipe - stworzonej przez Colonela Sandersa w 1940 roku mieszanki 11 ziół i przypraw - pozostaje do dziś niezmieniona, jako jedna z najlepiej strzeżonych tajemnic handlowych świata. Niezmienne pozostały też stworzone przez Colonela Sandersa zasady przyrządzania kurczaków – zawsze świeżych, niemrożonych, ręcznie panierowanych przez kucharza, tuż przed podaniem. Starannie wyselekcjonowani, najlepsi w swojej branży producenci dostarczają kurczaki do każdej restauracji KFC kilka razy w tygodniu.

Kontakt: 

Witold Strzelecki

Solski Burson-Marsteller

e-mail: wstrzelecki@solskibm.pl

tel. +48 (22) 242 86 36

KFC - to najpopularniejsza, światowa sieć restauracji serwująca dania z kurczaka, światowy pionier restauracji szybkiej obsługi. Od ponad 70 lat, od czasu otwarcia w 1937 r. pierwszej restauracji KFC w Stanach Zjednoczonych, smak kurczaków KFC pozostaje niepowtarzalny dzięki unikalnej, oryginalnej recepturze Colonela Sandersa. Dania w restauracjach KFC przygotowywane są zawsze ze 100% świeżego, całego mięsa kurczaka. To restauracje dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość produktu i serwisu – w dobrej cenie. Codziennie około 12 milionów klientów obsługiwanych jest w blisko 16 000 restauracji sieci w ponad 100 krajach na całym świecie. W Polsce marka KFC należy do holdingu AmRest, który zarządza obecnie siecią prawie 130 restauracji KFC. Więcej informacji na stronie: http://www.kfc.pl, http://www.facebook.com/kfcpolska.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Witold Strzelecki

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl