Polak Mistrzem Świata Barmanów w kategorii Flair!


Polak Mistrzem Świata Barmanów w kategorii Flair!
2011-11-25
BACARDI® Superior, Pages-Vedrenne Creme de Cacko (white), Marie Brizard Rosemary, Monin Fruit Smoothie Strawberry oraz świeży sok z limonki - to składniki mistrzowskiego drinka Marka Posłusznego. Polak wygrał w wielkim stylu Mistrzostwo świata w kategorii Flair.

Drugie miejsce zajął Brytyjczyk - Thomas Dyer - również wykorzystujący BACARDI® Superior. Brąz przypadł Rosjaninowi - Sergyowi Bulakhtinowi, który wspaniale wykorzystał w swoim drinku Bombay Sapphire.

W tym roku po raz pierwszy została zastosowana nowa formuła przeprowadzenia konkursu klasycznego. Reprezentanci poszczególnych stowarzyszeń narodowych w wyniku losowania zostali podzieleni na dwunastoosobowe grupy w pięciu kategoriach:  (1) Before Dinner Cocktail, (2) After Dinner  Cocktail, (3) Long drink, (4) Sparkling drink, (5) Fancy Cocktail. Zwycięzca z każdej grupy oraz  mistrz w kategorii Flair wziął udział w gali „ Super Final”, której zwycięzca – Takafumi Hamada – otrzymał tytuł „The IBA Cocktail of the Year 2011”. Swoją obecność potwierdziło 500 uczestników z ponad 60 krajów, ze wszystkich kontynentów, w tym 120 zawodników uczestniczących w mistrzostwach.Oprócz „flairowca” Marka Posłusznego - Polskę na tegorocznych mistrzostwach reprezentował – „klasyk” w kategorii „Long drink” - Grzegorz Szumski ze Szczecina.

W dwóch składach jury (VIP i Super Final) zasiadł Hirek Wrona - PR Manager Bacardi Martini Polska.Warto dodać, że aż 33% drinków przygotowanych przez zawodników podczas rywalizacji, posiadało w swoim składzie rum BACARDI® Superior.

Mistrzostwa Świata towarzyszyły 60 Światowemu Kongresowi Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmanów (International Bartenders Association).  
 

BACARDI® Gold
Mocny rum o pełnym smaku dojrzewający w nadpalonych beczkach dębowych. Wyróżnia się bursztynową barwą, bogatym, łagodnym smakiem z nutką wanilii, orzechów laskowych, przypraw i owoców tropikalnych oraz subtelnym dębowym tłem.

BACARDI® 8
Początkowo był prywatnym alkoholem rodziny BACARDI®. Należy do najbardziej wyrafinowanych i złożonych produktów w portfolio firmy. Dojrzewa przez ponad osiem lat w specjalnie wyselekcjonowanych dębowych beczkach. Według tradycyjnych metod doboru składników opracowanych przez Don Facundo - "ojca" BACARDI®, ten alkohol cechuje się warstwowym układem aromatu i smaku.
 

BACARDI® SUPERIOR 

Stworzony w 1862 roku w Santiago de Cuba BACARDI® Superior to najpopularniejszy biały rum na świecie. Dzięki oryginalnej recepturze i unikalnemu procesowi produkcji słynie z esencjonalnego, choć gładkiego smaku. Co najmniej roczne leżakowanie w opalanych dębowych beczkach sprawia, że aromat rumu Bacardi® nie dominuje, ani nie zanika w koktajlu. Trunek wzbogaca kompozycje i wydobywa głębię smaku. Bacardi® Superior najlepiej sprawdza się w orzeźwiających, egzotycznych koktajlach. Najpopularniejsze z nich to: Bacardi & Cola, Bacardi Mojito, Bacardi Daiquiri oraz Bacardi Cocktail.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

XRS Nowe Media
http://www.xrs.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl