Powitaj wiosnę lekką przekąską!


Powitaj wiosnę lekką przekąską!
2017-03-21
Po długiej i ponurej zimie wreszcie przyszedł czas na wyczekiwaną przez wszystkich wiosnę. Rozkwitające pąki na drzewach i śpiew ptaków zwiastują pozytywną aurę i coraz piękniejszą pogodę.

Wiosna śmiało wkracza również do naszej kuchni, która staje się lżejsza i bardziej kolorowa. Siesta podpowiada, jak przygotować idealną wiosenną przekąskę – chrupiące ruloniki szpinakowo-migdałowe.

Wiosna na talerzu to więcej świeżych warzyw, kolorów, aromatów i witamin. Taka pozytywna kuchnia zachęca do delektowania się nowymi, lekkimi smakami, których poszukujemy po ciężkim, zimowym menu. Chrupiące ruloniki można przygotować w mniej niż pół godziny, dlatego są doskonałą propozycją na drugie śniadanie czy popołudniową przekąskę. Wypełnione soczystym szpinakiem, aksamitnym serem i chrupiącymi Płatkami migdałów Siesta, zaskakują bogactwem smaków i wartości odżywczych. Szpinak bogaty jest w żelazo i witaminę C, których niedobór po zimie należy uzupełnić. Z kolei migdały o świetne źródło witamin E, B2 i błonnika, który reguluje przemianę materii i daje poczucie lekkości. Wiele cennych składników, bogactwo smaku świeżych warzyw, aromatycznych przypraw i bakalii, a także apetyczna, pełna słońca kolorystyka sprawiają, że ruloniki stają się idealną przekąską na przywitanie wiosny!

 

Przekąska ze szpinakiem i migdałami

 

Składniki:

- 10 arkuszy papieru ryżowego

- 30 dag świeżego szpinaku

- 20 g pomidorków koktajlowych

- 10 plasterków żółtego sera

- 1 łyżka soku z cytryny

- świeża natka pietruszki

- 1 łyżka oliwy z oliwek

- sól

- olej kokosowy do smażenia

- Migdały płatki Siesta

- Pieprz czarny mielony Appetita

- Bazylia Appetita

- Czosnek mielony Appetita

 

Przygotowanie:

Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj, osusz, pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Migdały płatki Siesta pokrusz. Składniki połącz, polej oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą, Pieprzem czarnym mielonym, Bazylią i Czosnkiem mielonym Appetita. Każdy arkusz papieru ryżowego namocz w letniej wodzie, a następnie osusz. Układaj na nim plasterek sera i małą porcję szpinaku. Zwijaj dokładnie, ciasno zawijając boki do środka. Smaż na mocno rozgrzanym oleju aż do zarumienienia. Odkładaj na papierowy ręcznik i osusz z nadmiaru tłuszczu.

 

Smacznego!

Migdały płatki Siesta, 60 g, cena: ok. 6,50 zł

Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł

Bazylia Appetita, 10 g, cena: ok. 1,40 zł

Czosnek mielony Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł

 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Colian
http://colian.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl