Poznaj 5 powodów, dla których warto jeść granolę


Poznaj 5 powodów, dla których warto jeść granolę
2020-07-10
Granola – to prawdziwy śniadaniowy hit, który zdobywa coraz szersze grono miłośników. Co takiego w sobie skrywa, że tak chętnie sięgają po nią każdego ranka całe rodziny? Jakie korzyści przyniesie nam ten chrupiący smakołyk? Oto pięć najważniejszych powodów, dla których warto wprowadzić granolę do swojego codziennego jadłospisu. Pamiętajmy jednak, że znaczenie ma, jaki produkt wybierzemy - granola powinna powstawać z wysokiej jakości składników i nie zawierać żadnych zbędnych dodatków. Takie są produkty Sante, i Granola Gold - stworzona przez ekspertów dla najbardziej wymagających konsumentów.

Przełamuje kanapkową rutynę

Kanapki z serem, kanapki z szynką - w wielu domach to nadal standard w śniadaniowym menu. Nic więc dziwnego, że coraz częściej pojawia się chęć, by rano przygotować zupełnie inny posiłek. Granola będzie znakomitą alternatywą dla wszystkich znudzonych tradycyjnymi kanapkami. Co ważne, możemy ją podać błyskawicznie - a w zabieganym poranku zazwyczaj liczy się każda minuta. Ale granola to również świetny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie, gdy mamy więcej czasu, by rozkoszować się chrupiącą przyjemnością.

Jeden produkt - wiele pomysłów

Mleko, kefir, maślanka, a może jogurt naturalny lub owocowy? Granolę można podawać z każdym z tych nabiałowych produktów. Świetnie smakuje z napojami roślinnymi - np. Sante Organic, które oferowane są w kilku rodzajach. Dzięki temu, możemy stworzyć wiele różnorodnych kompozycji smakowych. Jeszcze więcej możliwości dają nam dodatki - sezonowe, świeże owoce lub ulubione bakalie. Sante Granola Gold jest tak smaczna, że można chrupać ją solo, jako zdrową przekąskę w ciągu dnia. Doskonale sprawdzi się jako posypka owocowej sałatki, a także dodatek do fit deserów, takich jak pudding z chia czy tapioki.

Syci na dłużej

Bazą Sante Granoli Gold są bogate w błonnik pokarmowy pełnoziarniste płatki owsiane. Jedną z najbardziej cennych właściwości błonnika jest hamowanie nadmiernego apetytu i zachowanie uczucia sytości. Dzięki temu, po porannym posiłku opartym na Granoli Gold, minie dłuższy okres czasu, zanim pojawi się głód. To nie jedyna zaleta błonnika, który również reguluje procesy trawienne i wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu.

Dostarcza witamin i minerałów

Sante Granola Gold jest naturalnym źródłem witaminy E, cenionej za silne właściwości antyoksydacyjne oraz tiaminy, czyli witaminy B1, niezbędnej do prawidłowego przebiegu procesów metabolicznych w organizmie. Granola zawiera również składniki mineralne:
• potas - pomaga kontrolować ilość wody w organizmie
• fosfor - odpowiada za zdrowe kości, jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
• magnez - wpływa na układ odpornościowy oraz nerwowo-mięśniowy
• żelazo - jest ważnym składnikiem hemoglobiny
• cynk - wzmacnia odporność, poprawia kondycję włosów, skóry, paznokci
• miedź - chroni przed osteoporozą, wpływa na dobrą pracę mózgu
• mangan - jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, odpowiada za mocne kości.

Po prostu smaczna!

Wysokiej jakości granola, o dobrym składzie, nie tylko przyniesie korzyści naszemu organizmowi - ale też po prostu pozwala się cieszyć wyśmienitym smakiem. Dopełnieniem smaku Granoli Gold od Sante są starannie wybrane dodatki. Granola Gold orzechowa zawiera pyszną i zdrową kompozycję orzechów (migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan), a naturalną słodkość nadaje jej miód. Dla koneserów klasycznych, deserowych smaków Sante proponuje Granolę Gold z dodatkiem wybornej belgijskiej czekolady i pomarańczy.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milkas

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl