Premiera wiosennego menu w restauracji Amber Room


Premiera wiosennego menu w restauracji Amber Room
2011-04-21
W niedzielę 17 kwietnia gwiazdy i redakcja magazynu „Show” testowały nowe wiosenne menu Restauracji Amber Room. Piękne wnętrza Pałacu Sobańskich zmieniły się w miejsce niezapomnianych doznań kulinarnych.
Kuchnia w roli głównej

Osiem wykwintnych dań w kameralnym gronie. Tak wyglądała niedzielna kolacja, podczas której zaproszonym gościom, zaprezentowane zostało nowe wiosenne menu restauracji Amber Room. Pałac Sobańskich zapewnił doskonałą atmosferę i oprawę dla kulinarnych nowości. Wśród osób, które jako pierwsze miały okazję spróbować dań z nowego menu Amber Room, znalazły się m.in. redaktor naczelna magazynu „Show” Anna Zaleska, Joanna Jabłczyńska, Agata Młynarska, Edyta Herbuś i Robert Kupisz. Zaproszeni goście spróbowali kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu. Kolacja stanowiła prawdziwą ucztę dla zmysłów, rozpieszczała podniebienie i oko.


Wiosenne menu

Wśród serwowanych dań znalazły się  małże św. Jakuba z purée cebulowo-waniliowym, karmelizowaną cykorią i salsa verde, rillettes z kaczki confit oraz wędzona pierś z kaczki, purée jabłkowo-majerankowe, vinegrette z rodzynkami i kaparami, krem z zielonego groszku z chrupiącym boczkiem i pianą z koziego sera, dziki łosoś bałtycki podany na soczewicy z kopytkami bazyliowymi i pieczonym bakłażanem, filet z polędwicy wołowej na purée ziemniaczanym z cebulą confit, szpinakiem i sosem smardzowym oraz pavlova z musem jeżynowym. Imponujące menu, starannie dobierane składniki i najwyższa jakość to elementy, które zadowolą najbardziej wymagające kulinarne gusta. Restauracja Amber Room, mieszcząca się w Pałacu Sobańskich – siedzibie Klubu Polskiej Rady Biznesu – to miejsce, które przyciąga wielbicieli kulinarnej kreatywności. Lokal jest laureatem wielu prestiżowych nagród. Restauracja debiutowała w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin, w którym została wyróżniona symbolem czterech sztućców.


Restauracja Amber Room
Restauracja Amber Room mieści się w Pałacu Sobańskich, który jest siedzibą Klubu Polskiej Rady Biznesu. Restauracja powstała z inicjatywy Jana Wejcherta i od września 2009 r. została udostępniona nie tylko członkom Klubu. Amber Room specjalizuje się w kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu, wykorzystując światowe trendy kulinarne, m.in. elementy kuchni molekularnej.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel.(022) 251 20 47,e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com

Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl