PRZEPIS: Bajgle z jajecznicą i boczkiem (przepis na 1 porcję)


PRZEPIS: Bajgle z jajecznicą i boczkiem (przepis na 1 porcję)
2021-03-08
PRZEPIS: Bajgle z jajecznicą i boczkiem (przepis na 1 porcję)

Składniki:

·         bułka typu bajgiel

·         2-3 jajka

·         3- 4plastry boczku

·         rukola

·         1łyżka masła

·         oliwa truflowa (opcjonalnie)

·         Sos z kaparami:

·         śmietana + gęsty jogurt

·         1 łyżka majonezu

·         1 łyżeczka musztardy dijon

·         2 ząbki czosnku

·         Kapary w zalewie octowej OLE!

·         kilka kropel soku z cytryny

·         sól, pieprz

Przygotowanie:

Bajgle (bułki) podpiekamy w piekarniku, aby były ciepłe. Na gorącą patelnię wykładamy partiami plastry bekonu. Smażymy z obu stron. Zdejmujemy z ognia. Na patelnię wrzucamy masło i rozbijamy jajka robiąc z nich jajecznicę (doprawiamy solą i pieprzem do smaku).

Śmietanę mieszamy z pozostałymi składnikami sosu. Każdą połówkę bajgla smarujemy sosem z kaparami, układamy rukolę, podsmażony boczek i jajecznicę. Polewamy oliwą truflową. Bajgle (w pełni przygotowane) można włożyć jeszcze na chwilę do piekarnika, aby całe były delikatnie ciepłe.

Więcej: https://bit.ly/3v7eBxe


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl