PRZEPIS: Burrito z Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!


PRZEPIS: Burrito z Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!
2021-04-27
PRZEPIS: Burrito z Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE!

Składniki:

·         3 placki tortilli

·         500 g mielonej wołowiny

·         1 puszka czerwonej fasoli

·         1 puszka pomidorów krojonych bez skórki

·         2 łyżki koncentratu pomidorowego (można pominąć)

·         2 papryki

·         1 papryczka chilli

·         1 duża lub dwie mniejsze czerwone cebule

·         1 natka pietruszki

·         1 ząbek czosnku

·         Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE! lub Bruschetta pomidory + zioła OLE!

·         ser żółty (ilość wedle uznania)

·         dojrzałe awokado

·         śmietana do podania

 

Cebule siekamy i zarumieniamy na patelni. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, aż zmieni kolor.
Dodajemy pokrojone w kostkę papryki, posiekane chilli, posiekany czosnek, puszkę pomidorów oraz koncentrat.

Całość mieszamy i dusimy ok. 10 min. Dodajemy zawartość słoiczka Bruschetta OLE!, fasolę i trzymamy na ogniu jeszcze ok. 20 min. Na koniec całość posypujemy serem i posiekaną natką pietruszki. Farsz układamy na plackach, zwijamy w kopertę (możemy pomoc sobie wykałaczkami).
Grillujemy. Podajemy ze śmietaną.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl