PRZEPIS: Leczo z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!


PRZEPIS: Leczo z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!
2020-10-21
PRZEPIS: Leczo z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!

Składniki:

·         2 papryki czerwone

·         1 cukinia

·         1 bakłażan

·         6 pomidorów malinowych (wydrążone i pokrojone) lub puszka pomidorów krojonych

·         Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!

·         1 cebula

·         1 ząbek czosnku

·         po ½ łyżeczki suszonej papryki wędzonej i ostrej

·         sól

·         olej

Cebulę kroimy w kostkę  i podsmażamy na oleju ok. 15 min, aby była miękka i złocista. Na koniec dodajemy przyprawy – paprykę wędzoną i ostrą. W tym czasie wszystkie warzywa kroimy w grubą kostkę i dodajemy do reszty składników w garnku. Całość smażymy ok.15 min. Następnie dodajemy pomidory oraz pieczarki marynowane z marchewką i cebulą i smażymy kolejne 20-30 min., aż składniki będą miękkie. Doprawiamy solą. Podajemy na ciepło.

 

Więcej na: http://wole-ole.pl/recipes/leczo/

__________________________

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: około 8 zł


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl