PRZEPIS OLE!:Wiosenna sałatka z kalarepą i suszonymi pomidorami (przepis na 2 porcje)


PRZEPIS OLE!:Wiosenna sałatka z kalarepą i suszonymi pomidorami (przepis na 2 porcje)
2019-05-22
Kontakt dla mediów: Maciej Sztupek PR&Marketing Manager maciej.sztupek@n42.pl tel. 795 141 366

Składniki:

-          1 główka sałaty rzymskiej,

-          1 duża kalarepa lub dwie małe,

-          garść pomidorów koktajlowych,

-          4 rzodkiewki,

-          Pastena - pasta z suszonych pomidorów z oliwkami OLE!

-          1/3 szklanki pestek słonecznika,

Sos:

-          ½ kubka jogurtu naturalnego,

-          4 łyżki oliwy,

-          2 ząbki czosnku,

-          1 łyżeczka majonezu,

-          sól, pieprz,

-          1 łyżka soku z cytryny,

 

Składniki do sosu mieszamy w malakserze. Sałatę rzymską myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Odsączamy. Kalarepkę kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w plasterki. Pomidorki kroimy na połówki. Pestki prażymy na suchej patelnii. Salatę z dodatkami układamy do głębokich półmisków, polewamy sosem z lodówki i na wierzch obficie układamy Pastenę – paste z suszonych pomidorów z oliwkami OLE!

Więcej przepisów na: http://wole-ole.pl/przepisnik-ole/


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl