PRZEPIS: Sałatka z pieczoną dynią, granatem, serem pleśniowym i Czosnkiem białym konserwowym OLE!


PRZEPIS:  Sałatka z pieczoną dynią, granatem, serem pleśniowym i Czosnkiem białym konserwowym OLE!
2021-11-15
PRZEPIS: Sałatka z pieczoną dynią, granatem, serem pleśniowym i Czosnkiem białym konserwowym OLE!

Składniki:
• ½ dyni
• 1 opakowanie sera pleśniowego (np. gorgonzoli)
• sałata
 Czosnek biały konserwowy OLE!
• 1/3 granatu
• oliwa
• sól, pieprz
• 1 łyżka soku z świeżo wyciśniętej cytryny

 

Dynie obieramy i wydrążamy środek. Kroimy na kawałki. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut (aż będzie miękka). W tym czasie oliwę łączymy z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na talerzu układamy sałatę, gorącą dynię, kawałki sera, Czosnek biały konserwowy OLE! oraz pestki granatu. Całość polewamy sosem.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl