PRZEPIS: Tatar z łososia z Kaparami w zalewie octowej OLE!


PRZEPIS: Tatar z łososia z Kaparami w zalewie octowej OLE!
2021-12-15
PRZEPIS: Tatar z łososia z Kaparami w zalewie octowej OLE!

Składniki:

  • 300g wędzonego łososia,

  • 1/3 słoika Kaparów w zalewie octowej OLE!

  • 4 ogórki kiszone obrane i posiekane,

  • 1 cebula lub 3 szalotki posiekane,

  • ½ cytryny,

  • świeżo zmielony pieprz,

  • łyżka chrzanu,

  • oliwa (ok. 3 łyżki),


Ogórki siekamy na małe kawałki, podobnie z cebulą. Łososia siekamy za pomocą  ostrego noża
lub malaksera i do środka wyciskamy sok z cytryny, dodajemy łyżkę Kaparów OLE! i posiekaną cebulę. Na koniec pieprzymy, dodajemy chrzan oraz dolewamy oliwę. Miksujemy, ale nie dokładnie. Na talerzu, za pomocą okrągłej formy (pierścienia cukierniczo-kucharskiego) układamy część ogórków, masę łososiową i posypujemy Kaparami OLE!.  Przed podaniem możemy polać kilkoma kropelkami oliwy i posypać świeżym pieprzem.



Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl