PRZEPIS: Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!


PRZEPIS: Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!
2020-12-21
PRZEPIS: Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!

Składniki:

·         3-4 polędwiczki z dorsza

·         300 ml śmietanki 30%

·         sok z ½ cytryny

·         1 cebula

·         1 ząbek czosnku

·         2-3 łyżki Pasteny pasty ze smażonych pieczarek OLE!

·         świeży tymianek

·         szczypta kurkumy

·         sól, pieprz

·         płatki migdałowe

·         łyżka posiekanej pietruszki

 

Piekarnik nastawiamy na 200oC (góra-dół). Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Rybę myjemy, osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy świeżym tymiankiem. Śmietanę łączymy z Pasteną, pieprzem, sokiem z cytryny, kurkumą i podsmażoną cebulką. Rybę wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem, posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy ok. 20 min. Gotową zapiekankę posypujemy posiekaną pietruszką.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl