Pstrąg zapiekany z kaparami z sosem śmietanowym i chipsami ziemniaczanymi


Pstrąg zapiekany z kaparami z sosem śmietanowym i chipsami ziemniaczanymi
2020-05-13
Pstrąg zapiekany z kaparami z sosem śmietanowym i chipsami ziemniaczanymi

Składniki:

·         2 wypatroszone filety pstrąga

·         pęczek natki pietruszki

·         4 ząbki czosnku

·         1 cytryna

·         1/3 słoiczka kaparów w oleju z ziołami OLE!

·         pieprz cytrynowy

·         oliwa

·         sól himalajska

·         4 ziemniaki

·         cebula

·         1 łyżka masła

·         Śmietana

 

Filety dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy czosnkiem. Oprószamy solą i pieprzem cytrynowym.
Do środka filetów wkładamy po garści pietruszki, posiekany ząbek czosnku, 4 plasterki cytryny oraz łyżkę kaparów. Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na 0,5 cm plasterki, które smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pstrągi pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 min.
Pod koniec pieczenia na górę nakładamy upieczone ziemniaczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Na koniec powoli dodajemy śmietanę wraz z kaparami. Odstawiamy z ognia. Mieszamy, doprawiamy i podajemy do ryby i ziemniaczków.

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________

Kapary w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 212 ml


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl