Pyszna NOWOŚĆ! Budynie do ciast i kremów od marki WINIARY :)


Pyszna NOWOŚĆ! Budynie do ciast  i kremów od marki WINIARY :)
2017-05-26
Budynie stworzone specjalnie do ciast i kremów.

Idealnie kremowa konsystencja, wyśmienity smak i za każdym razem doskonały efekt przygotowywanych deserów! Marka Winiary do swojego portfolio wprowadza nowe Budynie stworzone specjalnie do ciast i kremów. Nowość dostępna jest w trzech pysznych smakach – waniliowym, śmietankowym i czekoladowym. Spróbuj koniecznie i przekonaj się, jak łatwo zaskoczysz bliskich pysznymi słodkościami!

Uwielbiasz zaskakiwać swoich bliskich wyjątkowymi słodkościami? Przy przygotowywaniu wypieków i deserów postaw na doskonały efekt i sięgnij po pyszną nowość od marki WINIARY – Budynie do ciast i kremów. Nowy produkt dostępny jest w trzech lubianych smakach – waniliowym, śmietankowym i czekoladowym. W budyniu o smaku waniliowym znajdziemy mielone laski wanilii, a w czekoladowym extra ciemne kakao. Niezwykła kremowa konsystencja oraz wyśmienity smak sprawiają, że nowe Budynie od marki WINIARY stają się niezastąpione przy przyrządzaniu słodkich deserów. Sprawdź sam!

 

Budynie do ciast i kremów WINARY to również moc słodkich inspiracji. Na każdym opakowaniu znajdziemy bowiem aż trzy sprawdzone, proste przepisy na tradycyjne budynie, wypieki i kremy budyniowe. Spróbuj ich wszystkich i przekonaj się, że efekt za każdym razem pysznie Cię zaskoczy, a pomysłów
z pewnością nie zabraknie.

 

A może by tak przygotować tartaletki o smaku waniliowym?

 

Składniki

 

Ciasto

Mąka pszenna (250g)

Cukier puder (3 łyżki)

  Masło (150 g)

Jajko (1 szt.)

 

Krem

  Budyń do ciast i kremów o smaku waniliowym WINIARY (1 opak.)

 Mleko (500 ml)

Cukier (5 łyżek)

 Mąka pszenna (1 łyżka)

Masło (100 g)

 

Do przełożenia

  Mus jabłkowy (1 słoik)

 

Sposób przygotowania:

 

Będziesz potrzebować sześciu foremek o średnicy 10 cm. Do mąki dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder i jajko. Zagniatamy do powstania gładkiego ciasta, następnie formujemy kulkę, zawijamy ją w folię i wkładamy do lodówki na 15 minut. Po tym czasie dzielimy ciasto na sześć równych części i wyklejamy ciastem foremki posmarowane masłem. Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 190°C. Po wystudzeniu wykładamy na spód foremek mus jabłkowy, następnie przygotowujemy krem zgodnie z przepisem z opakowania i wykładamy na tartaletki. Pychota!

 

Przekonaj się sam jak łatwo przygotujesz ten pyszny deser dla swoich najbliższych.

 

Po więcej słodkich inspiracji z wykorzystaniem produktów marki WINIARY zapraszamy na www.winiary.pl


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl