Regionalne smaki w Porcie Łódź


Regionalne smaki w Porcie Łódź
2014-02-10
Od 13 do 16 lutego pasaż Portu Łódź przy sklepie Saturn wypełni się regionalnymi produktami z całej Polski. Na stoiskach będzie można kupić różne gatunki pieczywa, wędlin, serów oraz inne tradycyjnie wytwarzane smakołyki.

Pszenny czy razowy? Z dodatkiem żurawiny, a może pestek dyni? Na klientów Portu Łódź, którzy od najbliższego czwartku do niedzieli odwiedzą Jarmark Regionalny, czekać będzie szeroki wybór nie tylko pieczywa. Wśród produktów wystawców znajdą się także wędliny, kiełbasy oraz sery. Wielbicieli słodkości z pewnością ucieszą ciasta, ciasteczka i pyszne drożdżówki, wypiekane zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Dla dzieci (i nie tylko) przygotowano ręcznie wyrabiane krówki z Mazur w różnych smakach. Klienci będą mogli kupić miody, także te pitne oraz regionalne piwo.

 

- Moda na naturalne, regionalne produkty trwa. To bardzo dobrze, że mieszkańcy Łodzi oraz okolic wybierają zdrowe i wartościowe produkty, które na dodatek zachwycają swoim smakiem – mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź. 

 

Podczas Jarmarku na klientów Portu Łódź czekają także smaki całego świata zamknięte w aromatycznych przyprawach i herbatach. Wielbiciele zdrowych przekąsek docenią także suszone owoce m.in. kiwi, ananasa i papai.

 

Więcej informacji znajduje się na stronie www.portlodz.pl.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Maria Szwed

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl