Restauracja Cammino podwójnym zwycięzcą 8. edycji Festiwalu Dobrego Smaku


Restauracja Cammino podwójnym zwycięzcą 8. edycji Festiwalu Dobrego Smaku
2011-06-28
Kolejna edycja Festiwalu Dobrego Smaku za nami! Tysiące łodzian, a także gości z innych miast, przemierzyło kulinarny szlak w poszukiwaniu idealnego dania ze skrzydełka lub nóżki. Podczas gali finałowej w niedzielę 19. czerwca okazało się, że wynik był jednogłośny...

Do tegorocznego konkursu stanęło 16 restauracji z ulicy Piotrkowskiej i okolic. Zgłosiły się także 3 lokale usytuowane na rynku kompleksu handlowego Manufaktura. W dniach 16-19 czerwca anonimowi jurorzy smakowali i oceniali poszczególne potrawy. Podczas uroczystej gali finałowej wyszło na jaw, że przewodniczącym jury był Mirosław Jabłoński, Szef Kuchni andel's Hotel Łódź. Wraz z nim festiwalowe restauracje odwiedzili także dziennikarze m. in. „Gazety Wyborczej”czy „Newsweeka” oraz osoby z branży kulinarnej. Decyzja okazała się jednomyślna – najlepszą potrawa to „Wspomnienie z Lazurowego Wybrzeża” restauracji Cammino. Tak samo zdecydowali łodzianie, co niezwykle ucieszyło i wzruszyło ekipę Cammino. II. Miejsce zajęła restauracja Satyna, II. Miejsce – Klub Piotrkowska Zieliński i Syn. Finaliści otrzymali atrakcje zestawy z profesjonalnej linii Szefa Kuchni marki Tupperware oraz karnet na kilkumiesięczne dostawy świeżych ziół od Swedeponic.

Impreza została zorganizowana przy współudziale Urzędu Miasta Łodzi.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Aleksandra Fastyn

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl