Restauracja Tamka 43 na festiwalu Wine & Food Noble Night 2011
Tamka 43 znalazła się w prestiżowym gronie 12 restauracji, biorących udział w czwartej edycji festiwalu Wine & Food Noble Night. Podczas wydarzenia, które odbędzie się 24 września w Warszawie, rozegrany zostanie największy w Polsce konkurs kulinarny na najlepszą przystawkę, danie główne i deser.
Wine & Food Noble Night 2011
Tor Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie już po raz czwarty zamieni się w miejsce kulinarnego festiwalu Wine & Food Noble Night. To największe i najbardziej prestiżowe wydarzenie tego typu w Polsce. Na festiwalu zaprezentuje się 12 najlepszych restauracji z całej Polski, wybranych przez jury, składające sięz niezależnych przedstawicieli branży gastronomicznej i organizatora – firmy Noble Concierge. Wśród tego elitarnego grona nie zabraknie także restauracji Tamka 43, która weźmie udział w konkursie kulinarnym na najlepszą przystawkę, danie główne oraz deser. Restauracje będą przygotowywać dania na oczach zebranych gości, którzy po degustacji wszystkich potraw za pomocą głosowania, zdecydują o tym, kto zwycięży w każdej z trzech kategorii. Do rywalizacji, obok restauracji Tamka 43 staną: Nowa La Boheme, Venti-Tre, Fusion, Izumi Sushi, Delight, Na Zielnej, Oranżeria, Trzy Rybki , Mandarin, Restauracja w Willi Decjusza, Locanda.Jednak to nie jedyne wyzwanie, które stoi przed tegorocznymi uczestnikami Wine & Food Noble Night. Drugiego dnia festiwalu odbędzie się Open Family Day, podczas którego restauracje mogą zaprezentować dania brunchowe oraz menu przygotowane z myślą o najmłodszych gościach. Podczas dwudniowego festiwalu obecnym towarzyszyć będą atrakcje muzyczne, animacje i konkursy.
Podwójny debiut
Tamka 43 zaprezentuje się na festiwalu Wine & Food Noble Night po raz pierwszy. Restauracja pojawiła się na kulinarnej mapie Warszawy niedawno, ale już zdążyła zdobyć opinię jednego z najbardziej unikatowych miejsc nie tylko w stolicy, ale także w Polsce. Ta kawiarnia, winebar i restauracja w jednym mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa światowej sławy szefa kuchni – Roberta Trzópka – specjalisty w dziedzinie gastronomii molekularnej oraz gotowania w niskich temperaturach metodą, sous-vide. Krótkie menu, częsta zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł. Tamka 43 to miejsce dla osób, które poszukują kulinarnych doznań i nie boją się eksperymentować ze smakiem.
Wartości, które reprezentuje Tamka 43, sprawiły, że właśnie tu można odnaleźć bezpretensjonalną, kameralną restaurację na najwyższym światowym poziomie, której tak brakowało w Warszawie.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|