Robert Trzópek na Międzynarodowym Forum Gospodarczym w Gdyni


Robert Trzópek na Międzynarodowym Forum Gospodarczym w Gdyni
2011-10-12
W piątek 14 października, Robert Trzópek weźmie udział w Międzynarodowym Forum Gospodarczym w Gdyni. Jego wieloletnie doświadczenie stanie się podstawą wykładu na temat budowania silnej marki w gastronomii, który szef restauracji Tamka 43 wygłosi podczas panelu.

Turystyka kulinarna

Co buduje magię restauracji? Jak stworzyć prawdziwie unikalną ofertę lokalu? Co to jest restauracja markowa? To  pytania, na które odpowiedzi będą szukać uczestnicy Międzynarodowego Forum Gospodarczego w Gdyni, podczas Panelu Przemysłu Czasu Wolnego. Główną ideą bloku jest turystyka kulinarna oraz możliwości jakie daje dla miasta, regionu i kraju. Wśród prelegentów zaproszonych do udziału w panelu znalazł się Robert Trzópek – szef kuchni restauracji Tamka 43. To jedyny Polak, który aż sześć lat przepracował w restauracjach uznawanych powszechnie za najlepsze na świecie – w słynnej restauracji Noma w Kopenhadze (2 gwiazdki Michelin) oraz w legendarnej El Bulli (3 gwiazdki Michelin). To tam zdobył i szlifował umiejętności, które przeniósł na polski grunt. Wśród nich także kuchnię haute cousine – ekstrawaganckie i niezwykle starannie przyrządzone dania, będące zarówno przedstawicielami kuchni tradycyjnej jak też mieszanką smaków i stylów kulinarnych. Robert Trzópek na przykładzie restauracji Tamka 43, opowie, na czym polega magia tej kuchni i jak budować silną markę w gastronomii. Jego wieloletnie doświadczenie za granicą pozwala mu czerpać ze światowych standardów i wprowadzać nowatorskie metody w warszawskim lokalu. Obok kuchni Roberta Trzópka nie można przejść obojętnie. Kompozycja smaków oraz podanie odpowiadają najwyższym standardom i zadowolą wszystkich, którzy w kuchni poszukują inspiracji. Prelekcja podczas Międzynarodowych Targów Gospodarczych w Gdyni pozwoli szefowi kuchni Tamka 43 podzielić się wiedzą i doświadczeniem oraz z pewnością stanowić będzie ważny głos podczas dyskusji w ramach panelu.

DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, winebar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa światowej sławy szefa kuchni – Roberta Trzópka – specjalisty w dziedzinie gastronomii molekularnej oraz gotowania w niskich temperaturach metodą, sous-vide. Krótkie menu, częsta zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.

Zapraszamy na stronę internetową www.tamka43.pl oraz nasz profil w serwisie Facebook: http://www.facebook.com/Tamka43.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel. (22) 251 20 47, e-mail: b.grzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com


www.tamka43.pl


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl