Ruszają 14. Targi Franczyzy


Ruszają 14. Targi Franczyzy
2016-10-12
Już 13. października w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie startują Targi Franczyzy 2016. W wydarzeniu bierze udział m. in. największa sieć franczyzowych lodziarni nie tylko w Polsce ale i Europie- Lody Bonano.

Co ciekawe po raz pierwszy w historii swoje stoisko będzie również mieć Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy”, na którym będzie można… wydoić krowę!

 

Tegoroczne Targi Franczyzy potrwają przez 3 dni. Jak przewidują organizatorzy, weźmie w nich udział 173 franczyzodawców i aż 7 tysięcy przedsiębiorców zainteresowanych otwarciem własnej firmy pod znaną marką. Wszystko to sprawia, że mamy do czynienia z największą tego typu imprezą w Europie Środkowo -Wschodniej.

 

W jej trakcie swoje pomysły na biznes zaprezentują przedstawiciele znanych marek z kraju i zagranicy, aktywnie szukający przyszłych franczyzobiorców. Odwiedzający będą więc mieli do wyboru licencje sieci franczyzowych z kilkunastu sektorów.

 

Wśród nich silnie reprezentowana będzie branża lodowa. W 14. edycji Targów Franczyzy wezmą bowiem udział m. in. Lody Bonano – największa już nie tylko w Polsce ale i całej Europie sieć franczyzowych lodziarni, pod skrzydłami której funkcjonuje obecnie blisko 270 punktów w całym kraju.

 

- Mimo tak dużego zasięgu nie spoczywamy jednak na laurach i cały czas pracujemy nad tym, by systematycznie rozszerzać nasze możliwości dotarcia do klientów – przyznaje Aneta Iwanicka, manager rozwoju sieci Lody Bonano.

 

Podczas tegorocznych targów zostanie zaprezentowana zupełnie nowa maszyna do lodów Hard-Ice, dedykowana dla lokali działających w sieci Lody Bonano. Urządzenie posiada dotykowy panel i nowatorskie oprogramowanie. Cechuje je również ulepszony system mrożenia i zwiększona wydajność. A wszystko po to, aby usprawnić proces produkcji lodów i sprzedaży.

 

Na stoisku odwiedzający będą mogli również zapoznać się z ofertą lodobusów – mobilnych punktów sprzedaży. Koncept ten w tym roku został rozwinięty o wersje premium i standard.

 

- Na wszystkich gości czekać również będą gotowe do skosztowania lodowe przysmaki – dodaje przedstawicielka marki.

 

Możliwość degustacji swoich produktów planuje też druga z podlaskich firm z tego sektora obecna na targach, czyli Wytwórnia Lodów Prawdziwych „u Lodziarzy”. Osoby, które pojawią się na stoisku tej marki będą mogły spróbować oferowanych przez firmę tradycyjnych lodów w 8 różnych smakach.

 

Nieodłącznym elementem lodów jest ich główny składnik – mleko. I to właśnie ten produkt będzie jedną z niepowtarzalnych atrakcji, jaka będzie czekała na odwiedzających stoisko Wytwórni. Będzie bowiem na nim można… własnoręcznie wydoić krowę!

 

- Ponieważ to de facto nasz debiut na tego typu imprezie, z tej okazji postanowiliśmy przygotować coś wyjątkowego. Stąd pomysł na tradycyjną aranżację stoiska – trawa imitująca pastwisko, płotek i naturalnych rozmiarów makieta krowy, dająca prawdziwe mleko. Jesteśmy przekonani, że nikt wobec tego nie przejdzie obojętnie – wyjaśnia Paulina Daniłowicz, odpowiedzialna za rozwój sieci franczyzowej „u Lodziarzy”.

 

14. edycja Targów Franczyzy startuje już w czwartek 13. października 2016. Impreza potrwa przez trzy dni, podczas których przedsiębiorcy będą mieli okazję przeprowadzić dziesiątki rozmów, na podstawie których zdecydują o wyborze najlepszego partnera do współpracy.

 

W trakcie indywidualnych dyskusji na stoiskach przyszli franczyzobiorcy dowiedzą się m. in. tego, co zapewniło sukces rynkowy oferowanego konceptu, jaka jest wymagana kwota inwestycji i na jaki rodzaj wsparcia może liczyć przedsiębiorca decydując się na współpracę z franczyzodawcą.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

publicum

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl