2016-12-14
Mintaj, dorsz, a może łosoś? Poza klasycznym karpiem, na świątecznym talerzu doskonale sprawdzą się filety niepanierowane od FRoSTY. Szybkość i łatwość przygotowania sprawią, że zaoszczędzony w kuchni czas będziemy mogli poświęcić na rodzinne spotkania.
Ryby są nieodzownym elementem każdych świąt Bożego Narodzenia. W ofercie FRoSTY znajdziemy filety niepanierowane z dorsza, mintaja oraz łososia, które świetnie sprawdzą się podczas wigilijnej kolacji. Delikatny w smaku mintaj to jedna z najchętniej jadanych ryb przez Polaków, szczególnie dzieci. Ten od FRoSTY, dzięki specjalnym technikom filetowania jest pozbawiony ości. Dorsz, bogaty
w pełnowartościowe białko, to ryba uniwersalna, którą można przygotować na wiele sposobów, na przykład w galarecie lub pieczonego z warzywami. FRoSTA proponuje również łososia z dziko żyjących stad. Jego mięso jest delikatne w smaku,
o jasnopomarańczowym kolorze.
To doskonała, bardziej wartościowa alternatywna dla łososia hodowlanego oraz propozycja dla świadomych i wymagających konsumentów.
Wszystkie ryby FRoSTY zostały zamrożone zaraz po połowie, jeszcze na morzu. Daje
to gwarancję świeżości, soczystego mięsa oraz wyjątkowego smaku. Każda z nich ma też certyfikat MSC, co oznacza, że pochodzą wyłącznie ze zrównoważonych łowisk.
W opakowaniu znajdziemy mrożone filety jednej z wybranych ryb: dzikiego łososia, dorsza lub mintaja. Doprawioną rybę możemy przede wszystkim piec, a także smażyć, grillować
czy gotować na parze.
Filety niepanierowane z dorsza (300 g) i z łososia (250 g) znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie 15 zł, a filety z mintaja w cenie 13 zł/ 250 g.
Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.