Sałatka a’la nicejska


2023-05-08
Prosta w przygotowaniu, smaczna i idealna zarówno jako dodatek do grillowanych dań, jak i lekka, wiosenna przekąska. Sekret smaku stanowi połączenie świeżych warzyw, orzechów nerkowca oraz tuńczyka z dressingiem w postaci sosu musztardowego. Pysznie, zdrowo, kolorowo!

Składniki:

• 1/4 sałaty lodowej lub 1 sałata rzymska
• 2-3 jajka
• 160 g tuńczyka w sosie własnym
• 250 g pomidorów
• 1/2 małej czerwonej cebuli
• 15 sztuk czarnych oliwek
• 15 sztuk nerkowców KRESTO

 

Sos:

• 3 łyżki musztardy
• 3 łyżki soku z cytryny
• 3 łyżki oleju rzepakowego Rapso
• sól, pieprz

 

Wykonanie:

1. Sałatę umyj i osusz. Liście sałaty porwij lub pokrój i ułoż na półmisku.
2. Jajka ugotuj na półtwardo, obierz, pokrój i ułóż na sałacie.
3. Dodaj pokrojone pomidory, tuńczyka, czarne oliwki i nerkowce. Na koniec dodaj cienko pokrojoną czerwoną cebulę.
4. Przygotuj sos. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na sos i polej nim sałatkę.

 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Fly_PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl