Sezon grillowy pełen smaku i aromatu – tylko z marką WINIARY


Sezon grillowy pełen smaku i aromatu – tylko z marką WINIARY
2017-05-19
Sezon grillowy pełen smaku i aromatu – tylko z marką WINIARY

Sezon wiosenno-letni to okres, na który wszyscy czekamy z utęsknieniem. W tym roku wykorzystaj w pełni sprzyjającą, słoneczną pogodę i zaproś najbliższych na wyjątkowe grillowanie. Wybierz produkty marki WINIARY, dzięki którym przygotowane mięso, pieczone warzywa czy sałatki nabiorą niepowtarzalnego smaku i aromatu. Nie czekaj - zaskocz bliskich prawdziwą grillową ucztą!

W tym roku warto pokusić się o przygotowanie czegoś niepowtarzalnego i zaskoczyć bliskich urozmaiconymi daniami z rusztu. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu, jakie potrawy podać na letnie grillowanie, z pomocą przychodzi marka WINIARY.

Czasem wystarczy jeden dodatek, aby dopełnić smak potrawy.

W portfolio marki WINIARY znajdziemy produkty, które urozmaicą dania z grilla: pieczone mięsa, warzywa, ryby i szaszłyki. Polecamy idealnie doprawione sosy z nowej linii marki WINIARY, w poręcznej i wygodnej butelce! Spróbuj wszystkich czterech pysznych smaków: Ziołowego, Czosnkowego, Tatarskiego i Curry. Sosy idealnie pasują nie tylko do dań z grilla, ale także sprawdzą się, jako dodatek do kanapek, czy wiosennych przekąsek i sałatek. Jeśli jesteś fanem pomidorowych akcentów, polecamy też Ketchupy WINIARY dostępne w dwóch wersjach: Ketchup Łagodny oraz Ketchup Chili Ostry. Połączenie świeżego smaku pomidorów ze smakiem przypraw i innych składników, dodatkowo bez konserwantów, zapewnia dobrą jakość produktu i wyjątkowy smak potraw. Dzięki poręcznemu opakowaniu i szczelnemu zamknięciu sprawdzą się na grillu i pikniku z najbliższymi. Odkryj także pyszną nowość z linii WINIARY POMYSŁ NA… dedykowaną na  grillowe spotkania, w trzech wariantach: WINIARY POMYSŁ NA… Grilla 2w1 Marynatę ze słodkim chili do karkówki i Czosnkowy dip, WINIARY POMYSŁ NA… Grilla 2w1 Marynatę śródziemnomorską do karkówki i Dip Tzatziki oraz WINIARY POMYSŁ NA… Grilla 2w1 Marynatę barbecue do kurczaka i Ziołowe Masełko. Skorzystaj z inspiracji i przekonaj się, że z produktami marki WINIARY smakuje najlepiej. Smacznego!

Smaki z grilla – jesteśmy na tak!

Dla wszystkich miłośników mięsa z rusztu mamy propozycję, która z pewnością kulinarnie zaskoczy wszystkich gości. A gdyby tak przygotować pyszną karkówkę w marynacie z lekko pikantnymi papryczkami chili i słodkim miodem, z dodatkiem aromatycznego dipu czosnkowego?

Przygotowanie marynaty:

Zawartość szerokiej saszetki WINIARY POMYSŁ NA… Grilla 2w1 Marynatę ze słodkim chili do karkówki i Czosnkowy Dip mieszamy z trzema łyżeczkami oleju i sokiem z połowy pomarańczy, a następnie wcieramy w mięso. Pozostawiamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso i grillujemy około 5 minut z każdej strony. 

Przygotowanie dipu:

Zawartość wąskiej saszetki ze składnikami do dipu mieszamy ze 100 ml jogurtu naturalnego, odstawiamy na chwilę do lodówki i gotowe! Podajemy z mięsem i słupkami warzyw. Pycha!

Kolorowo i pysznie!

Przygotowując menu wiosenno-letnie warto uwzględnić grillowane warzywa, np. cukinię, paprykę, cebulę czy kukurydzę – które są aromatyczne i rozpływają się w ustach, a także letnie sałatki – są proste i szybkie w przyrządzeniu, a przede wszystkim doskonale pasują do potraw z rusztu. Naszą propozycją jest lekka, letnia sałatka w kompozycji z pysznym sosem z Majonezem Delikatnym WINIARY oraz jogurtem naturalnym.

Składniki:

 

  •  Sałata rzymska
  •    Czerwona papryka (1 sztuka)
  •    Pomidory (3 sztuki)
  •   Rzodkiewka (pęczek)
  • Seler naciowy (2 łodygi)
  •    Rodzynki sułtańskie (2 łyżki)
  •    Jogurt naturalny (5 łyżek)
  •     Majonez Delikatny WINIARY (6 łyżek)
  •     Czosnek (ząbek)
  •   Oregano (4 listki)
  •    Sól, pieprz i cukier (do smaku)

Przygotowanie:

 

Sałatę rzymską rwiemy na małe kawałki, następnie paprykę kroimy w cienkie paseczki, a pomidory w ósemki. Seler i rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki, a rodzinki myjemy w ciepłej wodzie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i dodajemy sos przygotowany z jogurtu naturalnego, Majonezu i czosnku przeciśniętego przez praskę. Gotową sałatkę posypujemy listkami oregano. Gwarantujemy, że ta propozycja to świetnie pasuje do aromatycznych, grillowanych mięs. Przekonaj się sam!

 

 

Po więcej przepisów na pyszne i oryginalne potrawy z grilla zapraszamy na www.winiary.pl

 

 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl