Słodka Wielkanoc tylko z ciastami od Gellwe


Słodka Wielkanoc tylko z ciastami od Gellwe
2012-03-20
Wielkanoc to w polskiej tradycji suto zastawiony stół, którego nieodłącznym elementem są domowe ciasta: mazurki, makowce, serniki, sękacze i drożdżowe babki. Coraz więcej pań domu urozmaica jednak ten tradycyjny zestaw wypiekami przygotowywanymi na bazie gotowych mieszanek marki Gellwe.

W okresie poprzedzającym Święta Wielkanocne Gellwe szczególnie poleca paniom domu aromatyczną Babkę Cytrynową. Lekki biszkopt o smaku soczystych cytryn zyska z dodatkiem słodkich rodzynek sułtańskich Gellwe, a polewa czekoladowa od Gellwe sprawi, że puszysta babka stanie się prawdziwą ozdobą wielkanocnego stołu.

Do tradycyjnych wielkanocnych koszyczków marka Gellwe poleca puszyste i miękkie babeczki. Na sklepowych półkach znaleźć je można w wersji z jasnego lekkiego biszkoptu z aromatycznymi jagodami lub kawałkami czekolady i lukrem lub mocno czekoladowe z ciemnego biszkoptu i dodatkiem kawałków ciemnej i białej czekolady.

Dzieci z radością włożą do koszyczków kolorowe babeczki Gellwe przygotowane specjalnie z myślą o nich: z różowym kremem waniliowo-truskawkowym i perełkami Księżniczek, z niebieskim kremem jagodowym i kolorowymi kamyczkami z toru wyścigowego filmu Auta lub z tęczowymi kremami i magiczną posypką Wróżek. W przedświątecznym okresie po babeczki Gellwe na licencji Disneya sięgnie z pewnością niejedna pani domu, ponieważ możliwość samodzielnego przygotowania słodkiego przysmaku będzie atrakcją dla najmłodszych, a ich mamom pozwoli zająć się w tym czasie przygotowywaniem innych świątecznych wypieków.

Gospodyniom preferującym bardziej tradycyjne wypieki marka Gellwe poleca sprawdzone mieszanki do przygotowania Karpatki i ciasta nr 1 w Polsce, czyli Wadowickich Kremówek Papieskich. 

Planując przedświąteczne zakupy nie można zapomnieć o dodatkach do tradycyjnych domowych wypieków. W tej kategorii bogata oferta Gellwe obejmuje cukier puder w wygodnych, 400-gramowych opakowaniach ze struną, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, sodę, szeroką gamę aromatów (pomarańczowy, cytrynowy, waniliowy, migdałowy, rumowy, do makowca, do sernika), kremy oraz polewy do ciast i tortów oraz budynie (waniliowy i śmietankowy), szczególnie polecane do przygotowywania mas budyniowych i pieczenia serników. Wielkanocną ofertę produktów Gellwe uzupełnia bogata paleta bakalii (suszone morele i śliwki, orzechy laskowe i włoskie, migdały, rodzynki sułtańskie, wiórki kokosowe) oraz masy makowe do szybkiego przygotowania świątecznych makowców.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Ad rem Public Relations

Wasze komentarze (1):

  • avatar
    andzia15031985 , 2012-03-20 12:50:01

    polecam ciasta sa smaczne i niedrogie


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl