Słony Karmel Helio w Roli Głównej
Zastanawiasz się w jaki sposób spędzić długie zimowe wieczory? A może szukasz czegoś, co możesz zrobić ze swoimi dziećmi na Mikołajki?
Przygotuj szyszki z prażonego ryżu z masą krówkową Helio. Jak? Podpowiadamy!
Składniki:
ryż preparowany
kakao
masło
masa krówkowa Helio o smaku słonego karmelu
Przygotowanie:
Masło i masę krówkową HELIO umieść w garnku. Podgrzewaj stale mieszając. Dodaj łyżkę kakao, dokładnie wymieszaj. Następnie do masy wsyp ryż i również dokładnie wymieszaj. Po przestudzeniu uformuj kulki, przypominające szyszki, o wielkości ok. 5 cm. Smacznego!
Taka przekąska świetnie sprawdzi się jako deser. Może być też świetną opcją na Mikołajkowy wieczór w gronie rodzinnym . Wspólnie przygotowane smakołyki smakują jeszcze lepiej!
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|