Smaczne przekąski na jesienne wieczory – domowy street food z Vegetą Natur
Jesienno-zimowa aura nie zawsze zachęca do spacerów, za to stwarza idealną okazję do pozostania we własnej kuchni i oddawania się kulinarnym eksperymentom.
A co, jeśli tęsknisz za lokalnymi specjałami sprzedawanymi wprost z przyulicznych budek? Nic prostszego! Teraz możesz przyrządzić je samodzielnie - niezwykły smak domowego street foodu zyskasz dzięki przyprawom z linii Vegeta Natur.
Zainspiruj się pomysłami od Vegety Natur!
Pita z awokado i piersią z kurczaka
Składniki:
- 500 g filetów z kurczaka
- 2 łyżeczki Vegety Natur do indyka i dań z drobiu
- 1/2 ząbka czosnku
- pieprz czarny mielony
- 1 awokado
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki jogurty typu greckiego
- 1 łyżka natki pietruszki
- bułka pita
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pokroić na paseczki, doprawić Vegetą Natur i pieprzem, smażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić. Awokado pokroić w kostkę, zblendować, doprawić przyprawami, dodać sok z cytryny, czosnek, jogurt, natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Bułkę pita włożyć na krótko do piekarnika. Ciepłą bułkę wypełnić kurczakiem i sosem z awokado.
Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.
Nadesłał:
RedNacz
|