Śniadanie w wielkim mieście


Śniadanie w wielkim mieście
2018-09-10
Trend jedzenia śniadań na mieście staje się coraz bardziej wyraźny. Co prawda daleko mu jeszcze do bumu lunchowego, jednakże prawda jest taka, że coraz więcej osób korzysta z możliwości zjedzenia pierwszego posiłku poza domem. Dobre adresy
Śniadanie to podstawa, a jak to z podstawami bywa powinny być solidne... Gdzie więc należy się wybrać by uzyskać satysfakcjonujący background i energię na dalszą część dnia?
Warszawa to miasto, w którym na każdej ulicy znaleźć możemy naprawdę dobrą restaurację, a w związku ze wzrastającym zainteresowaniem zewnętrznymi posiłkami coraz więcej z nich decyduje się na wprowadzenie również opcji śniadaniowej.
Na smaczny, poranny posiłek możemy udać się np. do Samu lub Aioli, które znajdziemy w kilku warszawskich lokalizacjach, lub do Śniadaniowni, która jak sama nazwa wskazuje specjalizuje się właśnie w śniadaniach, dobrą opcją jest również Rozbrat 20, żoliborskie Fawory, mokotowski Kubek w Kubek, modny Być Może lub Krem, czy egzotyczny SHUK. Niedawno do grona lokali serwujących znakomite śniadania, dołączył również L'avanti Restaurant & Cocktail Bar.

Nowe i smaczne
L'avanti to nowy, interesujący i niewątpliwie smakowity punkt na kulinarnej mapie Warszawy. Usytuowany przy ulicy Grzybowskiej 5, w rejonie miasta, który staje się coraz bardziej popularny wsród stolicznych bywalców. Duszą tego wyjątkowego konceptu jest łączenie tradycyjnych europejskich smaków z polskimi, wysokiej jakości składnikami. Sery korycińskie i z Wiżajn, a także owoce, warzywa, zioła i grzyby dobierane w zależności od sezonu dodają nietuzinkowego sznytu dobrze znanym na kontynencie daniom. Zasada wykorzystywania znakomitych, lokalnych produktów obowiązuje również podawane tu śniadania. Jeżeli masz ochotę na włoską frittatę, wyborne śniadanie angielskie lub francuski croissant z jajkiem poche - to możesz mieć pewność, że te podawane tutaj nie zawiodą twoich oczekiwań. Klasyczne omlety, jajecznice czy naleśniki ze smakowitymi dodatkami są podrasowaną wersją dobrze znanych domowych smaków. Do tego wyborna kawa i solidne podstawy gotowe!


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Kostrzewapr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl