Sos sojowy w diecie bezglutenowej


Sos sojowy w diecie bezglutenowej
2012-03-27
Wyobrażasz sobie posiłki bez chleba lub makaronu? Gluten, podstawowy składnik większości ziaren zbóż, bywa przyczyną problemów zdrowotnych osób cierpiących na alergie pokarmowe, czy celiakię. Jak w takim wypadku zadbać o różnorodną i zdrową dietę?

Dieta bezglutenowa eliminuje z pożywienia pokarmy, które zawierają w swoim składzie gluten - białko roślinne obecne w ziarnach pszenicy, żyta i jęczmienia. Osoby cierpiące
na chorobę trzewnej lub alergię pokarmową na gluten muszą absolutnie wykluczyć ten składnik z codziennej diety. W istotnym stopniu zubaża to ich dietę i ogranicza ilość potraw, które mogą spożywać. W miarę rozwoju oferty sklepów, ilość dostępnych produktów bezglutenowych stale rośnie, ale w dalszym ciągu problemem jest skomponowanie smacznego i różnorodnego codziennego menu bezglutenowego. Marka Kikkoman wychodzi naprzeciw takim potrzebom oferując najwyższej jakości bezglutenowy sos sojowy. W wersji tradycyjnej, produkt wytwarzany jest w długotrwałym procesie fermentacji 4 naturalnych składników: ziaren soi, ziarna pszenicy, wody i soi. Natomiast, w przypadku sosu bezglutenowego, ziarna pszenicy zastąpiono ziarnami ryżu, starając się zachować wyjątkowe walory smakowe tradycyjnego sosu sojowego. Dzięki tej propozycji, osoby stosujące dietę bezglutenową, mogą w prosty i bezproblemowy sposób urozmaicić swoje posiłki i poszerzyć kulinarne horyzonty. 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

WalkPR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl