Śródziemnomorskie klimaty we Wrocławiu


Śródziemnomorskie klimaty we Wrocławiu
2012-07-26
Melon z szynką parmeńską, suszone pomidory, gazpacho, paella, aromatyczne wino, a wszystko w scenerii drzewek oliwnych, laurów i oleandrów. Tak zapowiada się śródziemnomorski weekend w Zielonym Centrum. Będą degustacje, porady i prezentacje roślin.

Osoby odwiedzające Zielone Centrum 28 i 29 lipca posmakują śródziemnomorskich klimatów – i to dosłownie. Na degustacjach będzie można skosztować potraw z grilla, hiszpańskiej paelli, gazpacho, suszonych pomidorów i wina, a także innych przysmaków. Dla Smakoszy przygotowano specjalną ofertę w  Restauracji Zielonej, w której karcie pojawią się dania, takie jak melon z szynką parmeńską czy medaliony wołowe.


Organizatorzy imprezy zaprezentują również typowe dla śródziemnomorskiego klimatu rośliny. Będzie można obejrzeć drzewka oliwne, hibiskusy, oleandry, wawrzyn szlachetny czy lawendę oraz dowiedzieć się, w jakich warunkach należy uprawiać je w ogrodach, na balkonach i tarasach.


Chętni będą mogli również zaczerpnąć porad z zakresu ochrony roślin. Na miejscu architekci krajobrazu odpowiedzą na pytania związane z zagospodarowaniem i projektowaniem przydomowych zielonych zakątków.


Impreza Śródziemnomorskie Klimaty odbędzie się 28 i 29 lipca w godzinach 11:00 – 17:00 w Galerii Ogrodniczej Zielone Centrum, Wrocław – Psary.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

redakcja123

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl