Świąteczne pyszności z masami Helio
Ponieważ w okresie przedświątecznym czas bardzo nagli, a i budżet często nie pozwala na ryzyko kulinarnej wpadki, powszechnie znanym w XXI wieku i lubianym kołem ratunkowym Domowych Szefów Kuchni są gotowe masy do ciast.
Z uwagi na coraz liczniejszą rzeszę osób na diecie bezglutenowej warto pamiętać, że dzięki unikalnej recepturze mas do ciast Helio, jako jedyne na rynku mogą się poszczycić logotypem Przekreślonego Kłosa i to bez uszczerbku dla smaku i tradycji.
Teraz, dzięki bezglutenowym masom do ciast Helio w łatwy i szybki sposób wykreujemy pyszności dla całej rodziny bez konieczności eksperymentowania z proporcjami składników. Ich unikalny atut, podkreślony znakiem Przekreślonego Kłosa, pozwoli cieszyć się naturalnym smakiem tradycyjnych, polskich wypieków wszystkim członkom rodziny, także tym chorym na celiakię i przebywającym na diecie bezglutenowej. Co równie ważne, ich ceny nie odbiegają od cen produktów glutenowych dostępnych na rynku, zaś pod względem smakowym, jak pokazały badania przeprowadzone przez Zakład Żywienia Człowieka WUM na grupie kobiet w wieku 22-53 lata w "ślepym teście", są dwukrotnie chętniej wybierane od glutenowych mas innej popularnej marki.
Masy do ciast Helio nie zawierają również konserwantów oraz tłuszczu palmowego. Dzięki temu są nie tylko szybkim, ale i zdrowszym przepisem na udane wypieki. Wytworzone według sprawdzonej receptury z surowców najwyższej jakości, są naturalnie smaczne i gotowe do bezpośredniego spożycia.
Masa makowa z bakaliami Helio teraz dostępna jest w nowym opakowaniu 850/900 g w cenie około 5 złotych. Biały kolor puszki nawiązuje do odświeżonej linii bakalii i podkreśla ulepszoną recepturę oraz najwyższą jakość produktu.
Masa orzechowa z kawałkami orzeszków dostępna jest w opakowaniu 560 g w cenie ok. 7 złotych.
Nadesłał:
artur_em
|