Świąteczne smakołyki na Jarmarku Regionalnym w Porcie Łódź
Jarmark Produktów Regionalnych to doskonała okazja, by przed zbliżającymi się Świętami uzupełnić swoją kuchnię o smakowite przekąski.
Tradycyjne wędliny, sery czy suszone owoce to pozycje obowiązkowe na świątecznych stołach. Regionalne produkty będzie można kupić w Porcie Łódź miedzy 29 listopada a 2 grudnia.
Regionalne smaki i aromaty kolejny raz zagoszczą w Porcie Łódź. Podczas Jarmarku fani tradycyjnych specjałów znajdą się w swoim żywiole. Na stoiskach zlokalizowanych przy sklepie Saturn pojawią się przysmaki wytwarzane zgodnie z regionalnymi recepturami, w tym: wędliny, sery, miody, pieczywo i bakalie. Uciechą dla podniebienia wszystkich miłośników słodyczy będą natomiast krówki, a wielbicielki błyskotek zatrzymają się na dłużej przy stoiskach z niepowtarzalną autorską biżuterią. Warto podczas weekendowych zakupów zrobić sobie przerwę na coś zdrowego, a przy tym smacznego.
- Jarmark Regionalny to wyjątkowa okazja, by spróbować tradycyjnych polskich produktów i wybrać te z nich, które pojawią się na naszym rodzinnym stole– mówi Emila Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.
Produkty wytwarzane według tradycyjnej receptury zyskują coraz większe uznanie konsumentów ceniących doskonały smak i wysoką jakość produktów spożywczych. Zbliżające się Święta to doskonały moment, by wprowadzić je do naszej kuchni.
Więcej informacji na stronie internetowej www.portlodz.pl.
Nadesłał:
Maria Szwed
|