Tamka 43 uczestnikiem akcji „Warszawa od Kuchni”


Tamka 43 uczestnikiem akcji „Warszawa od Kuchni”
2012-04-19
Już niebawem poznamy listę najlepszych warszawskich lokali gastronomicznych, wytypowanych przez jurorów tegorocznej akcji „Warszawa od Kuchni”. Szansę na statuetkę „Złotego Widelca” ma również restauracja Tamka 43.

Gastronomiczna mapa Warszawy

Zaproszenie do grona Exclusive Places, trzy komplety sztućców w Czerwonym Przewodniku Michelin, czy najwyższa nota w Rankingu Restauracji Tygodnika „Polityka” – warszawska restauracja Tamka 43 zdobyła już uznanie krytyków kulinarnych oraz najbardziej wymagających gości. Wyśmienita kuchnia Roberta Trzópka, niebanalny wystrój autorstwa Pawła Kwiatkowskiego oraz cała obsługa restauracji, ma szansę na kolejne wyróżnienie. Tamka 43 znalazła się bowiem na liście warszawskich lokali, które ocenione zostaną przez szacowne jury akcji „Warszawa od Kuchni”. Wydarzenie ma na celu wytypowanie najlepszych restauracji w stolicy oraz ich rekomendację, jako lokalnego produktu turystycznego, mogącego przyczynić się do promocji miasta. Konkurs ma doprowadzić również do powstania w Warszawie jedynej w swoim rodzaju, gastronomicznej trasy, na którą skierowani zostaną turyści, odwiedzający stolicę. Jurorami akcji „Warszawa od Kuchni” są eksperci z Warszawskiej Izby Przedsiębiorców oraz znamienite osoby ze świata kultury, polityki i mediów. W 2012 roku, do oceny restauracji, zostaną zaproszeni również najbardziej znani blogerzy kulinarni. Członkowie kapituły odwiedzą zgłoszone do oceny lokale, a następnie wystawią każdemu z nich kompleksową recenzję, zawierającą szczegółowy opis menu, jakości obsługi oraz ogólnego wrażenia. Sędziowska nota zależeć będzie m.in. od smaku potraw oraz formy ich podania, sprawności obsługi, a także klimatu restauracji i aranżacji wnętrz. Wszyscy laureaci otrzymają statuetkę „Złotego Widelca” oraz godło promocyjne, poświadczające o najwyższej renomie restauracji. Wyniki obrad jury poznamy podczas uroczystej gali 2 czerwca 2012r.
Wszystkim Restauracjom, które znajdą się w szacownym gronie nominowanych do tej nagrody życzymy powodzenia. Serdecznie zapraszamy na stronę poświęconą promocji akcji:

www.warszawaodkuchni.com

DOSSIER:

Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.

Kontakt prasowy: Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com


www.tamka43.pl


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl