Truskawkowo-migdałowe orzeźwienie


Truskawkowo-migdałowe orzeźwienie
2020-06-24
Jeśli mamy ochotę na koktajl w nowej, oryginalnej wersji, warto przyrządzić go na bazie napoju roślinnego Sante Organic. Jego kremowa konsystencja i delikatny, migdałowy smak sprawią, że koktajl wzbudzi zachwyt wszystkich miłośników owocowych smakołyków. Przygotowując koktajl często sięgamy po mleko, jogurt czy lód. Warto pamiętać, że w tej roli doskonale sprawdzają się też napoje roślinne. To świetne rozwiązanie dla osób, które nie spożywają nabiału, ale też dla wszystkich, którzy poszukują pomysłów na urozmaicenie codziennej diety. Napoje roślinne znakomicie łączą się z owocami, tworząc pełną smaku i aromatu kompozycję.

Jednym z najpopularniejszych składników koktajli są oczywiście truskawki - soczyste, słodko orzeźwiające i kusząco czerwone. Prawdziwa kwintesencja lata! Sante proponuje, by połączyć je z mango i kiwi, dzięki czemu koktajl stanie się wyjątkowo pyszny, a owocowe, kolorowe warstwy nadadzą mu efektowny wygląd. Nieodzownym składnikiem, który wzbogaci smak koktajlu oraz nada mu przyjemną konsystencję, jest napój migdałowy Sante Organic. To produkt w 100% pochodzenia roślinnego, wyprodukowany z najwyższej jakości ekologicznych migdałów. Napój posiada certyfikat BIO i ma krótką listę składników - bez cukru dodanego.

A oto prosty patent, jak wzbogacić koktajl o jeszcze więcej wartościowych składników. Można dodać do niego inne produkty z asortymentu Sante: Siemię lniane, Nasiona chia czy Otręby owsiane.


Koktajl truskawkowy z mango i kiwi
na bazie napoju migdałowego Sante Organic

4 porcje
Czas przygotowania - 15 minut

Składniki:
Sante Organic napój migdałowy bez dodatku cukru 450 ml
Truskawki świeże lub mrożone 400 g
Mango 300 g
Kiwi 300 g
Miód lub ksylitol (opcjonalnie) - do smaku
Płatki migdałów i listki mięty - do dekoracji

Przygotowanie:
1. Truskawki miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy do 4 schłodzonych szklanek, do 1/3 wysokości.
2. Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy miąższ ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek przykrywając warstwę koktajlu truskawkowego. Nie mieszamy.
3. Kiwi obieramy i miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego Sante. Dosładzamy do smaku, jeśli to konieczne. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek, tworząc trzecią warstwę koktajlu.
4. Dekorujemy płatkami migdałów i listkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

milkas

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl