Warsztaty motywacyjne w Akademii Smaku Sokołów
Przepis na skuteczną realizację celów Akademia Smaku Sokołów realizuje cele wykraczające poza typowe aspekty kulinarne i podejmuje działania obejmujące szeroko pojmowaną tematykę „dobrego życia”.
Kolejne warsztaty w sokołowskiej Akademii Smaku poświęcone były stworzeniu przepisu na skuteczne urzeczywistnienie postanowień noworocznych, dotyczących między innymi dbania o siebie i właściwej diety.
Postanowienia dotyczące zmiany trybu życia czy zdrowego odżywiania się szczególnie często są podejmowane na początku roku. Niestety, równie często już po upływie kilku tygodni wiele osób z nich rezygnuje. Jak utrzymać silną motywację do osiągnięcia celów, służących poprawie jakości życia? Co zrobić, by ich zdobycie stało się naszym sukcesem? Szukaniu odpowiedzi na te pytania służyło kolejne spotkanie w Akademii Smaku Sokołów, w którym uczestniczyli blogerzy kulinarni oraz redakcja magazynu kulturalno-kulinarnego Kubkuk.
Warsztaty poprowadziła Luiza Olichwier-Skwierawska z firmy Lotnia – trener, wykładowca, certyfikowany trener Design Thinking, a skutecznie wspierały ją ekspertki z firmy Sokołów S.A. - Aleksandra Chalimoniuk (Dyrektor ds. PR i Komunikacji) oraz Sylwia Miszczuk (Dyrektor ds. HR).
- Podczas warsztatów starałyśmy się połączyć narzędzia rozwoju osobistego i metodę myślenia projektowego Design Thinking – mówi Aleksandra Chalimoniuk, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w firmie Sokołów S.A. – To znakomite narzędzie wyzwalające innowacyjne myślenie bez względu na to nad czym w danym momencie pracujesz. Na warsztatach w Akademii Smaku, metoda Design Thinking pozwoliła nam spojrzeć na wyzwania z nowej perspektywy i wyjść poza typowe schematy myślenia. Praca w zespołach sprzyjała wymianie pomysłów i doświadczeń podczas poszukiwania rozwiązań na dotrzymanie postanowień noworocznych. Dzięki temu realizacja wyzwań stała się dla naszych gości z pewnością łatwiejsza.
Uczestnicy warsztatów uczyli się jak definiować cel, jak planować działania przybliżające do jego realizacji, jak ważne jest świętowanie małych sukcesów. Goście otrzymali również specjalnie przygotowane karty motywacyjne, które wspierają skuteczne osiąganie zamierzeń.
Stałym elementem każdych warsztatów w Akademii Smaku Sokołów jest również część kulinarna. Tym razem wspólnie z Dominikiem Moskalenką - szefem kuchni Sokołów, uczestnicy warsztatów przygotowali dania, dzięki którym utrzymywanie zdrowej diety staje się prawdziwą przyjemnością. Klasyczna sałatka Cezar podana została w lżejszej wersji – z Filetem maślanym Sokołów oraz dressingiem jogurtowym. Danie główne stanowiła nowa propozycja w asortymencie Sokołowa – dziczyzna - mięso niezwykle wartościowe pod względem odżywczym, zawierające mniejszą ilość
kalorii i tłuszczów (nienasyconych i wielonasyconych) oraz dużą ilość łatwostrawnego białka, cennych witamin i składników mineralnych. Mięso z jelenia – smażona polędwica i pieczony comber – zostało podane z kaszotto z płatków owsianych oraz pieczonymi warzywami korzeniowymi. Zwieńczeniem posiłku były kule pozytywnej energii.
Wspólny posiłek, kończący warsztaty, stał się doskonałą okazją do dalszej dyskusji i wspólnego motywowania do skutecznej realizacji celów, służących lepszemu życiu.
Nadesłał:
roots_as
|