Wegański chlebek z ziarnami KRESTO


2023-06-19
Szybki, prosty w wykonaniu, zdrowy i pyszny - polecamy przepis na wegański chlebek na bazie mieszanki ziaren KRESTO SŁONECZNIK/PESTKI DYNI/ORZESZKI PINII. Świeże pieczywo z chrupiącą skórką to pomysł na zarówno szybkie śniadanie, jak i leniwy lunch.

Składniki (na keksówkę):

• 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO (słonecznik, pestki dyni, orzeszki pinii)
• 1,5 szklanki płatków owsianych 
• 1/4 szklanki siemienia lnianego KRESTO
• 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego 
• 1 garść orzechów włoskich KRESTO
• 1,5 łyżeczki soli 
• 4 łyżki oleju rzepakowego Rapso
• 1,5 szklanki wody 
• 3 łyżki syropu z agawy

 

Wykonanie:

1. Do miski wsyp: 1,5 szklanki płatków owsianych, 2 szklanki mieszanki ziaren KRESTO,1/4 szklanki siemienia lnianego, garść orzechów włoskich, 9 łyżek zmielonego siemienia lnianego oraz sól. 
2. Do drugiej miski wlej 1,5 szklanki wody, 3 łyżki syropu z agawy i 4 łyżki oleju rzepakowego.
3. Mokre składniki wlej do suchych i mieszaj do połączenia. Pozostaw na około 3 godziny do napęcznienia. 
4. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż masę - dociśnij i wyrównaj. 
5. Włóż do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez godzinę. Chleb pozostaw do całkowitego wystudzenia.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Fly_PR

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl