Węgierskie smaki na Międzynarodowy Jarmarku Produktów Regionalnych
Od 13 do 16 października w Centrum Handlowym Blue City odbywa się Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych, który jest świetną okazją do zakupu smacznej, ekologicznej żywności z całego świata.
Węgierskie smaki na Międzynarodowym Jarmarku Produktów Regionalnych
Odbywający się co miesiąc w Centrum Handlowym Blue City Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych zawsze jest świetną okazją do zakupu smacznej, ekologicznej żywności z całego świata. Najbliższa, październikowa edycja będzie miała szczególny charakter – dwa spośród czterech dni poświęcone będą głównie węgierskiej kuchni i tradycjom.
W dniach 13-16 października na stoiskach przy fontannie na poziomie -1 tradycyjnie zagoszczą smakołyki z różnych zakątków Europy i świata. Nie zabraknie również smaków typowo polskich. Jak zawsze na wszystkich smakoszy czekać będą pyszne wędzone ryby, wyjątkowe sery (w tym oryginalne oscypki), wina z serii Wines of the World, nalewki kresowe i wiele, wiele innych.
W piątek i sobotę (14-15 października) na stoiskach Jarmarku pojawią się głównie produkty charakterystyczne dla kuchni węgierskiej. Wszyscy, którzy wcześniej nie mieli okazji spróbować jedzenia z tego regionu będą mogli to zrobić, ponieważ przewidziano liczne degustacje. Każdy znajdzie coś dla siebie – zarówno wielbiciele pikantnych, jak i bardziej łagodnych smaków.
Dodatkową atrakcją dla tych, którzy jesienną chandrę lubią zwalczać podróżami będzie prezentacja lokalnej oferty turystycznej. Nie zabraknie też tradycyjnej, węgierskiej muzyki.
Tak smacznie i różnorodnie na Międzynarodowym Jarmarku Produktów Regionalnych w Blue City jeszcze nie było!
Nadesłał:
Agnieszka Sobczak
|