Wielkanocne babeczki z masą HELIO


Wielkanocne babeczki z masą HELIO
2025-04-08
Wielkanoc to wyjątkowy czas, pełen rodzinnego ciepła i aromatu domowych wypieków. Jeśli szukasz pomysłu na deser, który zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyglądem – wypróbuj wielkanocne babeczki z kremem z masy krówkowej HELIO.

Dzięki nowej waniliowej odsłonie tej masy, krem zyskuje wyjątkową aksamitność i subtelną słodycz, która podbije każde podniebienie.

Wielkanocne babeczki z masą krówkową HELIO - przepis

Składniki:

  • 12 gotowych lub domowych babeczek

  • 1 puszka masy krówkowej o smaku waniliowym HELIO

  • 250 g serka mascarpone

  • 50 g miękkiego masła

  • Bakalie HELIO Natura (np. orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe)

Wykonanie:

  1. Masło ucieramy z mascarpone na gładką masę.

  2. Stopniowo dodajemy masę krówkową HELIO, aż powstanie puszysty krem.

  3. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki.

  4. Wierzch posypujemy ulubionymi bakaliami HELIO Natura.

  5. Gotowe babeczki chłodzimy w lodówce przez około 30 minut, by krem delikatnie stężał.

Efekt? Babeczki są puszyste, kremowe i pięknie się prezentują - będą nie tylko smakowitą słodkością, ale i efektowną ozdobą wielkanocnego stołu. Spróbuj - przekonasz się, że wyjątkowy deser może być naprawdę prosty!


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

EWAM1432

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl