Wyroby Sokołów TOP PRODUKTAMI programu „Doceń polskie”


2017-04-27
Produkty firmy Sokołów S.A. zdobyły kolejne prestiżowe wyróżnienie. Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” potwierdziła ich najwyższą jakość, przyznając im zarówno godła, jak i tytuły TOP PRODUKT. Uznanie zyskały wszystkie sokołowskie wyroby, które wzięły udział w XXIII atestacji żywności.

Celem Ogólnopolskiego Programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

Najnowszy audyt był już dwudziestym trzecim w historii organizowanego od 2011 roku programu „Doceń polskie”. Do certyfikacji zakwalifikowanych zostało ponad 180 wyrobów z asortymentu niemal 80 wytwórców z całej Polski. Od samego początku honorowy patronat nad atestacjami żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Biorące udział w certyfikacji wyroby Sokołowa spełniły wszystkie kryteria programu, jakimi są: odpowiedni smak i wygląd, cena adekwatna do jakości oraz tzw. polski akcent, wyrażający związek produktu z naszym krajem.  Specjaliści z Loży Ekspertów oceniali sześć propozycji firmy Sokołów S.A.: Salami Chips klasyczne, Boczek surowy wędzony, Stek z antrykotu bez kości Uczta Qulinarna, Szynkę pieczoną NATURRINO, Kurczaka zapiekanego NATURRINO oraz Schab pieczony NATURRINO. Wszystkie wyroby Sokołów zdobyły maksymalne noty za oceniane kategorie, otrzymując zarówno certyfikat „Doceń polskie”, jak i tytuł TOP PRODUKT. 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

roots_as

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl