Zimowa gra w zielone
2017-02-08
Zimą, gdy tęsknimy za wakacyjną zielenią, warto postawić na mocny akcent kolorystyczny w kuchni. W tej roli idealnie sprawdzi się szpinak od FRoSTY – w szerokiej gamie produktów każdy znajdzie coś dla siebie.
Szpinak uprawiany specjalnie dla FRoSTY, rośnie w naturalnych warunkach, na słonecznych polach na południu Niemiec. Jest zbierany dwa razy do roku, około kwietnia i września, a następnie w ciągu kilku najbliższych godzin siekany i mrożony, dzięki czemu zachowuje pełnię walorów smakowych i odżywczych. Znajdziemy go w sklepach przez cały rok, także poza sezonem, i to w wielu wersjach.
Jeśli używamy go często, warto zdecydować się na ten podzielony na porcje – dzięki temu zużyjemy dokładnie tyle, ile w danej chwili potrzebujemy. Szpinak siekany w serduszkach od FRoSTY będzie doskonałą bazą do farszu, wersja w sosie śmietanowym pozwoli zaoszczędzić czas, gdy zdecydujemy się przyrządzić np. smakowitą tartę.
FRoSTA w swojej ofercie ma też propozycję dla tych, którzy nie lubią spędzać czasu w kuchni. Burgery ze szpinaku z mozzarellą i czosnkiem przygotujemy w zaledwie kilka minut w piekarniku lub na patelni. Wystarczy pełnoziarnista bułka
i kilka ulubionych warzywnych dodatków.
W ofercie FRoSTY znajdziemy również: szpinak w sosie serowym, szpinak z czosnkiem oraz szpinak w liściach. Zgodnie z polityką FRoSTY 100% naturalnego smaku!, produkty FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku, barwników ani aromatów.
Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
Wasze komentarze (0):