Zimowe przysmaki prosto z piekarnika Franke
Nic tak nie poprawia humoru w zimowy dzień jak świeżo upieczone cynamonowe bułeczki z lukrem. A w połączeniu z aromatem herbaty z dodatkiem pomarańczy i goździków to prawdziwy raj dla zmysłów. Z piekarnikiem Franke z łatwością wyczarujesz zimowe, rozgrzewające przysmaki.
Franke posiada w ofercie zróżnicowaną wzorniczo gamę piekarników – od supernowoczesnych, przez klasyczne, aż po retro. Urządzenia z linii Crystal, Smart oraz Frames by Franke wpisują się w styl minimalistyczny, gdzie dominują proste formy i wykończenia ze szkła oraz stali szlachetnej. Piekarniki z kolekcji Classic i Country to powrót do tradycyjnych form, inspirowanych angielskimi wnętrzami podmiejskich willi. Jednocześnie idealnie odpowiadają założeniom nowoczesnej klasyki. Doskonałość każdego piekarnika marki Franke ukryta jest w licznych funkcjach, zaawansowanej technologii i ciekawym stylu. Wszystko po to, by spełnić potrzeby nawet najbardziej wymagających domowych szefów kuchni.
Perfekcyjne wypieki uzyskamy dzięki DCT (Dynamic Cooking Technology) czyli opatentowanej przez Franke technologii, która skraca czas pieczenia, eliminuje ryzyko przypalenia potrawy i gwarantuje równomierne pieczenie przy jednoczesnym obniżeniu zużycia energii eklektycznej.
W technologii DCT dostępne są m.in. takie funkcje jak Multicooking, która umożliwia jednoczesne przygotowanie potraw z różnymi czasami pieczenia na maksymalnie czterech poziomach, gwarantując przy tym, że aromat i smak słodkich wypieków nie pomiesza się nawet z intensywnym zapachem łososia. Funkcja Grill będzie idealna do zapiekania chleba czy upieczenia soczystego mięsa a dzięki funkcji Podgrzewania utrzymamy temperaturę dań dla spóźnionych gości.
Dbającym o linię Franke proponuje program Wellness, czyli gotowe przepisy na zdrowe i dietetyczne potrawy. Pieczenie trwa dłużej i odbywa się w niższych temperaturach, dzięki czemu potrzeba mniej tłuszczu i soli. Wegetarianie docenią zaś piekarniki parowe marki Franke. Urządzenia zapewnią perfekcyjne przygotowanie nawet bardzo delikatnych warzyw czy ryb, przy zachowaniu wszystkich wartości odżywczych.
Czyszczenie usprawni specjalna emalia Quick Clean, zastosowana we wszystkich piekarnikach marki Franke. Dzięki gładkiej powierzchni brud trudniej przywiera do wewnętrznych ścianek komory i jest łatwiejszy do usunięcia. Natomiast wybrane modele posiadają przydatną funkcję pyrolizy. Odpowiada ona za rozgrzanie urządzenia do 450°C, przez co resztki jedzenia zamieniane są w popiół, który można łatwo usunąć.
Nowe piekarniki Franke sprawdzą się idealnie do przygotowywania pysznych, aromatycznych dań, którymi będziemy delektować się w zimowe dni. Posiadają nawet kilkadziesiąt trybów pieczenia i predefiniowanych przepisów oraz kilkanaście programów automatycznych i funkcji. Niezależnie czy chcemy potrawę tradycyjnie pieczoną, grillowaną czy ugotowaną na parze, odpowiedni piekarnik Franke spełni wszystkie życzenia.
Nadesłał:
BiznesTuba.pl
|