Zimowy Jarmark w Wola Parku
Gdy na dworze mróz należy szczególnie zadbać o dietę. Dostarczając organizmowi odpowiednie składniki odżywcze żyjemy zdrowiej, a przy okazji możemy się naturalnie rozgrzać. Wola Park od 16 do 19 lutego zaprasza na Jarmark.
Odwiedzający Centrum będą mogli zakupić u regionalnych producentów pyszne i zdrowe produkty. W tym miesiącu na Klientów będą czekać również nowe stoiska – z łakociami i rękodziełem.
Naturalną żywność jeszcze bardziej powinniśmy docenić podczas trwającej obecnie pory roku. Dostarcza bowiem niezbędnych składników, by organizm sprawnie działał nawet podczas dużych mrozów. W trakcie najbliższego Jarmarku Klienci Wola Parku znajdą tradycyjnie wytwarzane wędliny oraz wędzone ryby bogate w kwasy omega-3 i omega-6. Największą zaletą np. makreli jest zawartość selenu, który korzystnie wpływa na odporność organizmu oraz chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Nie zabraknie również zdrowych regionalnych serów z Białego Dunajca, holenderskich i korycińskich oraz chleba na naturalnym zakwasie - skarbnicy cennych pierwiastków. Nieocenione właściwości posiada miód, który nie tylko koi nerwy, ale także wzmacnia serce i odporność. Suszone owoce są z kolei bogate w błonnik, magnez, potas, witaminę E i kwas foliowy. Z kolei chałwa jest pełna witamin i dobroczynnego kwasu linolowego. Zawiera od witaminy A, przez te z grupy B, po witaminę E (witamina młodości, wspomaga pracę układu odpornościowego) i B7. Na rozgrzanie do potraw warto dodawać aromatyczne przyprawy, do smaku z kolei prawdziwe hiszpańskie oliwki.
A gdy humor nie dopisuje można sięgnąć po ręcznie robione lizaki lub kupić sobie mały upominek np. oryginalną biżuterię.
Stoiska z regionalnymi produktami Klienci Centrum znajdą na placu w pobliżu sklepów C&A oraz KappAhl.
Nadesłał:
beyondpr
|