Zobacz kreatywne przepisy z mieszanką keksową HELIO


Zobacz kreatywne przepisy z mieszanką keksową HELIO
2025-04-16
Wielkanoc tuż-tuż, a to oznacza jedno – czas na zapach domowych wypieków, ciepło rodzinnych spotkań i... bakalie! Bo przecież nie ma prawdziwych świąt bez odrobiny słodyczy i chrupiącej przyjemności.

Mieszanka keksowa HELIO to niezastąpiony składnik - naturalna, pełna smaku i idealna nie tylko do klasycznego keksa.

Tym razem mamy dla Was trzy pomysły na to, jak wykorzystać ją w niebanalny sposób. Gotowi? Zaczynamy pysznie i kreatywnie!

Marchewkowe babeczki z bakaliami HELIO
Prosty przepis, który zawsze się udaje - wilgotne, aromatyczne i pełne niespodzianek!

Składniki:

  • 2 starte marchewki

  • 1 szklanka mąki

  • ½ szklanki oleju

  • ½ szklanki cukru

  • 2 jajka

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka cynamonu

  • ½ szklanki mieszanki keksowej HELIO

Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj mieszankę bakalii na końcu i delikatnie połącz z ciastem. Nałóż do foremek i piecz ok. 20 minut w 180°C. Gotowe babeczki są puszyste, słodkie i idealne do świątecznej kawy lub jako słodka przekąska do lunchboxa.

Domowe bułeczki drożdżowe z bakaliowym nadzieniem
Miękkie i pachnące - rozkosznie rozpływają się w ustach!

Składniki:

  • 500 g mąki

  • 25 g świeżych drożdży

  • 1 szklanka mleka

  • 2 łyżki cukru

  • 1 jajko

  • 60 g masła

  • 1 szklanka mieszanki keksowej HELIO

Sposób przygotowania:
Przygotuj zaczyn z drożdży, mleka, cukru i odrobiny mąki. Odstaw na 15 minut. Następnie dodaj resztę składników i wyrób gładkie ciasto. Po wyrośnięciu uformuj bułeczki, wypełnij bakaliami i piecz 20 minut w 180°C. Idealne na śniadanie albo jako ciepła przekąska z masełkiem i herbatą.

Zdrowe batoniki owsiane z bakaliami HELIO
Szybkie, sycące i pełne energii - doskonałe na drogę, do pracy lub szkoły!

Składniki:

  • 2 szklanki płatków owsianych

  • 1 dojrzały banan

  • 3 łyżki miodu

  • ½ szklanki masła orzechowego

  • ½ szklanki mieszanki keksowej HELIO

  • Cynamon lub kakao - dla aromatu

Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki, rozprowadź masę na blaszce z papierem do pieczenia i piecz przez 20 minut w 180°C. Pokrój na batoniki po ostudzeniu. Pyszne i zdrowe - bez zbędnych dodatków!

Z takim arsenałem smaków Wielkanoc nabiera zupełnie nowego wymiaru. Mieszanka keksowa HELIO to idealny kompan do wypieków - nie tylko od święta. Dodaje energii, chrupkości i naturalnej słodyczy - niezależnie od okazji.

Niech te święta będą pyszne, radosne i... bakaliowe! 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

EWAM1432

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl