Jesienny eko jarmark w CH Osowa już 6 i 7 października
W najbliższy piątek oraz sobotę warto zajrzeć do CH Osowa, gdzie odbędzie się jarmark ekologicznej żywności, czyli Żuławskie Smaki. Będzie to październikowa odsłona wydarzenia, podczas którego wystawcy zaoferują swoje wyjątkowe regionalne produkty własnego wyrobu.
Miody z lokalnej pasieki, domowe przetwory, własnoręcznie lepione pierogi, pachnące wypieki czy oryginalny keczup z cukinii – to wszystko i jeszcze więcej można będzie znaleźć podczas najbliższych „Żuławskich Smaków”.
Jarmark odbędzie się 6 i 7 października, jak zawsze w pasażu centrum, w godzinach 10.00-21.00. W tych dniach regionalni wytwórcy żywności zaproponują swoje produkty wytwarzane zgodnie z idą „slow food”, czyli z naturalnych składników, bez sztucznych dodatków, we własnych domowych manufakturach. Ponadto są one przygotowywane zgodnie z tradycyjną żuławską recepturą.
„Październik to szczyt sezonu na miody czy różnego rodzaju przetwory. Jarmark będzie idealną okazją, by uzupełnić swoje domowe spiżarnie na jesień, w tego rodzaju produkty, które dodatkowo wyróżniają się swoją jakością oraz niepowtarzalną tradycją kuchni żuławskiej” - mówi Anita Mieszkowska, Marketing Manager Centrum Handlowego Osowa.
„Żuławskie Smaki” to nie tylko żywność. Od kilku edycji znaleźć tu można bowiem również wykonane na szydełku oryginalne, kolorowe zabawki i ozdoby.
Podczas październikowej odsłony jarmarku do CH Osowa zawitają „Miody Gustawa”, „Słodki Zakątek”, „Ekologiczne Gospodarstwo Rolno Szkółkarskie Jaworscy”, „Żuławski keczup z cukinii”, „Pierogi Halinki” oraz „Szydełkowa Madzia”.
Kolejna jesienna odsłona jarmarku w CH Osowa odbędzie się w listopadzie.
Nadesłał:
WartoZobaczyć
|