Poznaj przepis Vegety na walentynkową randkę w domu


2024-02-13
Wielkimi krokami zbliża się święto miłości, czyli Walentynki. To dzień, który spędzamy z ukochanymi osobami, celebrując wspólne chwile i tworząc unikalne wspomnienia. W tym roku marka VEGETA zachęca, aby wspólnie odkrywać kulinarny świat, podczas wyjątkowej walentynkowej randki w domu!

Pyszna randka w domowym zaciszu

 

Przyjęło się, że 14 lutego spotykamy się z bliskimi np. w kinie, kawiarni czy restauracji.  Ale czy rzeczywiście trzeba wychodzić z domu, aby spędzić czas w wyjątkowy sposób? Marka Vegeta podpowiada, że nie i przybywa z pomysłem na idealną randkę w domowym zaciszu, czyli wspólne przygotowanie romantycznej kolacji! Walentynki to doskonała okazja, aby przenieść się do domowej kuchni, w której miłość i smak łączą się w jedno. W tym wyjątkowym dniu, można postawić na pielęgnowanie tradycji i ugotować ulubione danie albo wręcz przeciwnie – wspólnie odkrywać nowe smaki podczas kulinarnych eksperymentów. 

 

W obu przypadkach idealnie sprawdzi się Vegeta Natur, czyli mieszanka przypraw, składająca się w 100% z naturalnych składników. Nie zawiera ona konserwantów, wzmacniaczy smaku ani glutaminianu sodu. Dzięki idealnej kompozycji ziół, przypraw i suszonych warzyw, a także dodatkowi soli z morza Adriatyckiego zapewnia wszystkim daniom pełny, wyrazisty smak. 

 

Oprócz zabawy przy wspólnym gotowaniu, warto zadbać również o odpowiedni nastrój. W tym celu można na przykład przygotować składankę ulubionych piosenek lub niecodziennie udekorować wnętrze. Najważniejsze, aby spędzić ten czas po swojemu, tak jak lubicie najbardziej.

 

W przypadku braku pomysłu na walentynkowe menu jako źródło inspiracji polecamy e-book z przepisami Vegety, znajdujący się na stronie: www.vegeta.pl Można tam znaleźć m.in. przepis na pysznego łososia w miodowej glazurze, który idealnie sprawdzi się na walentynkową kolację, ze względu na pyszny smak i łatwe przygotowanie.  

Łosoś́ w glazurze miodowej z sezamem

Składniki:

·      filet z łososia - około 300g

·      3 łyżki miodu

·      sok z 1 cytryny

·      2 łyżki sosu sojowego

·      3 ząbki czosnku

·      pęczek szczypiorku

·      olej rzepakowy

·      3 łyżki przyprawy Vegeta Natur w płynie 

·      2 łyżki białego sezamu

Przygotowanie:
Łososia pokrój na porcje około 5 cm. Przypraw solą, pieprzem, smaż do złotego koloru na patelni z olejem. W misce wymieszaj miód, sok z cytryny, sos sojowy, pokrojony czosnek i przyprawe Vegeta Natur. Mieszankę przelej na patelnię po łososiu i redukuj o 1/3 objętości. Dodaj rybę i oblej ją gotowym sosem. Na koniec posyp sezamem. Świetnym dodatkiem do łososia będzie gotowany ryż. Smacznego!

Wszystko smakuje lepiej z przyprawami Vegeta! 


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

walk_pr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl