Bądź dobry dla siebie i wypróbuj nowe batony BE-KIND z pełnym ziarnem!
Jak w prosty i smaczny sposób wzbogacić codzienną dietę o pełnoziarniste produkty? Nowe batony BE-KIND zawierają min. 51% pełnego zboża, a w zależności od wariantu także miód i owoce.
Wybierając nowość od Mars Wrigley, oprócz słodkiej chwili przyjemności, dostarczysz sobie cennego błonnika, którego często brakuje w diecie Polaków[1].
W odpowiednio zbilansowanej diecie produkty zbożowe powinny stanowić znaczącą część posiłków i warto je jeść nawet kilka razy dziennie. Ważne, by wybierać te, które powstały z pełnego ziarna, czyli zawierają okrywę nasienną. Dzięki temu zachowują cenne składniki, w tym witaminy, składniki mineralne i błonnik.
Wyniki badań pokazują, że większość z nas nie spożywa jednak codziennie wystarczającej ilości błonnika, pochodzącego z produktów pełnoziarnistych[2].
Batony pełnoziarniste, które są dla Ciebie „Kind”
Mars Wrigley, odpowiadając na potrzeby konsumentów i działając zgodnie z hasłem marki BE-KIND „Bądź dobry dla siebie, abyś mógł być dobry dla innych”, wprowadził do oferty trzy nowe warianty batonów pełnoziarnistych – z owsem i maliną, owsem i miodem oraz owsem i bananem. Są one nie tylko smaczne, dostarczają też organizmowi cennych składników odżywczych. Każdy z nich zawiera pięć pełnych ziaren: owsa, prosa, gryki, amarantusa i komosy ryżowej, które razem stanowią min. 51% składu. Produkty BE-KIND nie zawierają sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów. Mając ochotę na słodką przekąskę, sięgaj po taką która, zawiera pełne ziarno. Wypróbuj trzy nowe smaki od BE-KIND i sprawdź, który smakuje Ci najbardziej!
Więcej informacji na stronie: https://pl.bekindsnacks.com/
Zapraszamy także na profile marki BE-KIND w mediach społecznościowych:
Facebook: https://www.facebook.com/BE-KIND-Polska-108486534106632
Instagram: https://www.instagram.com/bekind.pl/
[1] Analiza spożycia błonnika pokarmowego i jego frakcji w Polsce w ostatnim dziesięcioleciu w oparciu o dane GUS, Danuta Górecka, Patrycja Janus, Paulina Borysiak-Marzec, Krzysztof Dziedzic - Katedra Technologii Żywienia Człowieka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 2011.
[2] Global Burden of Disease 2017 Diet Collaborators. Lancet 2019; 393:1958-72
Nadesłał:
mkrzyszton
|