Edycja limitowana czekolad Mocno Mlecznych


Edycja limitowana czekolad Mocno Mlecznych
2022-03-03
Mocno Mleczna z kokosankami i wiórkami kokosowymi oraz Mocno Mleczna z precelkami i orzechami

Mocno Mleczna charakteryzuje się niezwykle gładką i delikatną konsystencją, która powoduje aksamitne rozpływanie się kostki w ustach. Do tej pory w portfolio linii znajdowały się aż 4 propozycje: czekolada pełna Mocno Mleczna oraz trzy czekolady z dodatkami - Mocno Mleczna z bakaliami, Mocno Mleczna z corn flakes oraz Mocno Mleczna z orzechami laskowymi. Teraz dołączają do nich kolejne propozycje.

Marka E.Wedel od lat obserwuje trendy i przekuwa je w produkty, które są niebanalne, a dzięki temu trafiają w gusta najbardziej wymagających klientów. Tym razem nie mogło być inaczej, dlatego do linii czekolad Mocno Mlecznych dołączają dwa oryginalne warianty. Pierwszą propozycję, czyli Mocno Mleczną z kokosankami i wiórkami kokosowymi, docenią miłośnicy smaku tego egzotycznego owocu. Druga zaś - Mocno Mleczna z precelkami i orzechami - ucieszy fanów nietypowych połączeń, ponieważ czekolada zawiera solone precelki i karmelizowane orzeszki.

Unikalny smak nowości od E.Wedel to zasługa doskonałego połączenia oryginalnej wedlowskiej czekolady mocno mlecznej oraz pysznych i chrupiących dodatków. Oba warianty doskonale rozpływają się w ustach, zapewniając multisensoryczne doznania za sprawą wiórek kokosowych, orzeszków czy precelków, które przyjemnie chrupią.

Obecnie wedlowskie czekolady pełne oraz te z dodatkami zaskakują nową, innowacyjną formą tabliczki, podkreślającą kształt każdej kosteczki. Jednak to nie wszystko! Wspomniane kostki zyskały także nowe sygnatury. Nawiązują one do najwyższej jakości składników - wyselekcjonowanego kakao z Ghany, historii - podpisu Emila Wedla oraz symbolu marki - postaci Chłopca na Zebrze. Ciekawostkę może stanowić geneza słynnego podpisu na produktach. W 1874 roku wyroby E.Wedel, a szczególnie czekolada, stawały się coraz bardziej popularne i cenione. Wielu próbowało je podrobić, dlatego, aby odróżnić oryginał od falsyfikatów, Emil Wedel rozpoczął znakowanie wedlowskich wyrobów. W ten sposób zabezpieczył swoje produktu, a słynny podpis do dziś widnieje słodyczach E.Wedel.


Redakcja Archnews informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja Archnews nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Redakcja_Nowinki

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl